Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

CGT denuncia el tancament de 43 llits a l'Hospital de Tortosa

El centre està realitzant tasques de manteniment i afirma que el flux de pacients d'urgències no és més greu de l'habitual

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge de l´entrada principal de l´Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Foto: Joan Revillas

Imatge de l´entrada principal de l´Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Foto: Joan Revillas

El sindicat CGT de Catalunya ha denunciat que l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha tancat 43 llits del centre durant aquest estiu.

El comunicat emès pel sindicat argumenta que aquest tancament de llit obliga «a mantenir en urgències pacients per llargs períodes de temps, el que comporta una saturació del servei d’urgències pel que fa a personal i espais, havent de mantenir pacients en lliteres habilitades a ‘corredors’ de pas, llocs que considerem no garanteixen el dret d’intimitat en el moment de rebre, donar informació o atenció, sobrepassant addicionalment les ràtios de personal pacient i generant situacions difícils als professionals a l’hora de realitzar-la, en una clara disminució de la qualitat d’atenció deguda».

Fonts properes a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta han respost que el que succeeix és que s’estan realitzant tasques de manteniment en diferents punts del centre hospitalari.

«Estem fent remodelacions i manteniment, aprofitem les vacances de l’estiu d’alguns treballadors i que hi ha menys moviment per fer les obres de les plantes i d’aquí que alguns llits estiguen aparcats en un moment determinat si el flux de malalts no els requereix. Però ràpidament s’ocupen si és necessari. Ahir mateix van obrir-se llits perquè va haver-hi una urgència. És flexible», afirmen.

Segons el sindicat, dels 43 llits, 32 pertanyen a la quarta planta de Cirurgia, «necessitada d’obres i manteniment», i 11 llits del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia ubicat a la segona planta, «que s’hauria d’haver mantingut oberta amb el personal i els mitjans necessaris per evitar saturacions en urgències, UMI, sales d’operacions i altres, que es produeixen tots els anys, i davant possibles emergències».

Davant d’això, el centre hospitalari ha respost que «el flux de malalts en l’àmbit d’urgències actualment no és més gran a l’habitual. No tenim cap cas de guàrdia amb més retencions del normal al servei d’urgències».

Finalment, el sindicat ha demanat l’obertura de la planta de Traumatologia per «evitar els problemes de tots els anys».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También