CaixaBank celebra el seu centenari a Tortosa

L’entitat ha commemorat els 100 anys des que va obrir una oficina a la ciutat amb un acte que ha homenatjat també clients i institucions

03 octubre 2018 08:57 | Actualizado a 03 octubre 2018 09:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CaixaBank celebra enguany el centenari de la seua presència a Tortosa. El 2 de setembre de 1918 s’inaugurava la primera oficina al carrer de l’Àngel número 30 i el 1935, a causa del seu creixement en clients i activitat, es va traslladar a l’emplaçament actual, davant la plaça Alfons XII. 

Ahir CaixaBank va organitzar un acte institucional a l’Auditori Felip Pedrell que va servir, també, per homenatjar clients i institucions. Hi van participar el president de CaixaBank, Jordi Gual, i el director territorial Jaume Massana, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i altres autoritats.

El president de CaixaBank va destacar la vocació de servei de l’entitat, la voluntat d’inclusió i l’esperit de professionalitat. «Continuarem treballant al servei dels nostres clients de Tortosa, contribuint al seu desenvolupament econòmic, social i cultural», va declarar Jordi Gual.
I és que cent anys després de l’obertura del primer punt d’atenció, CaixaBank disposa avui al Baix Ebre de 16 oficines, on treballen 83 persones que donen servei a més de 60.000 clients. 

Cal recordar que l’Obra Social «la Caixa» dóna suport a molts programes que lluiten contra la pobresa i exclusió a la ciutat de Tortosa. En són exemples els programes Tiquet Fresc, Invulnerables o el Programa d’Intervenció Comunitària Intercultural, així com altres projectes culturals, sanitaris o destinats a la gent gran. Enguany, a més, l’entitat ha transformat l’oficina principal en el nou model Store, on es potencia l’atenció personal, sense barreres físiques, i la gestió de l’autoservei.

Especialment esperada a l’acte d’ahir fou també la ponència de l’exdirector general de la Unesco i president de la Fundació Cultura de Paz Federico Mayor Zaragoza. I és que Mayor Zaragoza té arrels tortosines i sempre és molt benvingut en cada ocasió que visita la ciutat. Mayor Zaragoza va fer un toc d’atenció a tots els presents (més de 500 persones) sobre la situació actual del món, que pateix greus injustícies, i amb l’habitabilitat de la Terra en perill. «Tenim una Europa insolidària, que deixar que morin milers de persones al Mediterrani», va recordar. «Ens hem de recordar de les lliçons de la història i crear un món diferent que doni espai a cada persona. Ser actors i no espectadors», va declarar.
Finalment a l’acte d’ahir es va homenatjar els clients més antics de l’entitat a Tortosa, tots propers als 90 anys. 
 

Comentarios
Multimedia Diari