Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Calen 560 voluntaris per ajudar al proper Gran Recapte d'Aliments de les Terres de l'Ebre

Tortosa fa una crida a la participació en la vuitena edició de l'esdeveniment, que segueix sent tan necessari com mai

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge de dues dones voluntàries distribuint els aliments en caixes segons el producte. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge de dues dones voluntàries distribuint els aliments en caixes segons el producte. FOTO: JOAN REVILLAS

Els propers 25 i 26 de novembre el Gran Recapte d’Aliments celebrarà la seua edició, amb l’objectiu de recollir aliments nutritius de llarga durada a tots els supermercats de les Terres de l’Ebre.

Per fer-ho possible, només a Tortosa calen 560 voluntaris per ajudar durant dos hores a les portes dels supermercats a convidar les persones a participar i recomanar els productes més necessaris. També seran necessaris una setantena de voluntaris per col·laborar en les tasques de magatzem.

Es pot ser voluntari a qualsevol població de les Terres de l’Ebre. Per fer-ho només cal enviar un correu electrònic a

bancalimentsebre@gmail.com
. Poden col·laborar totes les persones majors de 16 anys, però els menors també podran fer-ho si els acompanyen els seus pares o van amb el seu institut (alguns centres educatius de Tortosa col·laboren en el recapte). Per inscriure’s hi ha temps fins al mateix cap de setmana del recapte.

Els aliments preferents a recollir són: llet, oli, conserves de carn i peix i llegum cuit (cuit perquè famílies amb alta pobresa energètica no poden cuinar llegum sec). Es prefereix més quantitat de productes que no pas productes de qualitat exquisida.

Un adult, per portar una dieta equilibrada durant un any, necessita 400 kg d’aliments. Això vol dir que amb tota l’ajuda del recapte només es pot assolir un 20 per cent.

L’any passat el recapte a les Terres de l’Ebre va recollir més de 80.000 kg d’aliments i hi van participar 1.100 voluntaris. A Tortosa es porta a terme entre Càritas, Creus Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta, l’Ajuntament i el Banc dels Aliments.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También