Ebre Trànsit

Campanya a Amposta per l’ús del patinet a la via pública

Des de dilluns fins avui s’informa els usuaris de les normes, però a partir de demà es començaran a sancionar les infraccions detectades

REDACCIÓ

Whatsapp
Control informatiu de la Policia Local a un usuari de patinet, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

Control informatiu de la Policia Local a un usuari de patinet, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

La Policia Local d’Amposta du a terme aquests dies una campanya adreçada als Vehicles de Mobilitat Personal (bàsicament patinets elèctrics), per donar a conèixer als usuaris la necessitat de complir amb les normes de trànsit. Dilluns, dimarts i fins avui la campanya és informativa, però a partir de demà els agents començaran a sancionar totes aquelles infraccions que detectin a la via pública.

Actualment els supòsits d’infracció per part dels usuaris de patinets elèctrics contemplats a la normativa general vigent de trànsit són circular per voreres o zones de vianants; conduir utilitzant el telèfon mòbil;transportar viatgers; conduir utilitzant auriculars; per un carril en sentit contrari; sota els efectes de begudes alcohòliques o substàncies psicotròpiques i no respectar la senyalització viària.

També es preveu sancionar la negativa a realitzar les proves de detecció d’alcohol o substàncies o el fet de conduir de forma negligent.

La Policia Local de la capital del Montsià recorda que, a partir del proper 2 de gener del 2021, hi ha prevista una modificació del Reglament General de Circulació de l’Estat espanyol que inclou, entre d’altres aspectes supòsits, l’ús del patinet.

Des de la regidoria de Governació s’està treballant actualment per adequar l’Ordenança Municipal de trànsit a aquestes novetats, segons ha informat l’Ajuntament ampostí.

Comentarios

Lea También