Campanya per aturar l’enderroc dels magatzems de l’estació de Tortosa

El projecte preveu ubicar-hi un aparcament públic i gratuït fins que es puga emprendre la urbanització completa de la resta dels terrenys d’Adif

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge dels antics magatzems de l’estació de tren. FOTO: Joan Revillas

Imatge dels antics magatzems de l’estació de tren. FOTO: Joan Revillas

Un grup de veïns de Tortosa han iniciat una campanya a través de la plataforma Change.org per evitar l’enderroc dels antics magatzems de l’estació de trens de Tortosa, documentats ja als plànols del segle XIX.

 La campanya de signatures, creada diumenge passat per Sheila Martín Roca, defensa que aquests magatzems són una «empremta patrimonial de la revolució industrial», i insta l’Ajuntament de Tortosa «a replanificar l’obra aprofitant aquest bé cultural i reinterpretant-lo en forma de zona cultural, lloc d’interpretació de la via verda, espai de tallers i fablab’s, exposicions, zona d’oci, mercat artesanal i km 0, etcètera, prenent com a referent moltes altres ciutats arreu del món que han fet el mateix amb seu patrimoni arquitectònic cultural com la Tabacalera de Madrid o el Chelsea Market de Nova York».

El projecte, previst en el nou Pla d’Actuació Municipal, és enderrocar aquests antics magatzems per ubicar-hi un aparcament públic i gratuït fins que es puga emprendre la urbanització completa de la resta dels terrenys d’Adif. L’objectiu final és connectar el barri del Temple amb el centre de la ciutat. Movem Tortosa ha anunciat també que presentarà al·legacions al projecte i una moció per restaurar els magatzems, i Junts per Tortosa ha recordat que fa mesos el grup justament havia proposat fer aparcaments.

Temas

Comentarios

Lea También