Campanya per fomentar la participació en la consulta pel nom de la Ràpita

Els grups polítics municipals fan una crida perquè tothom vagi a votar el 12 d’octubre al Pavelló firal, on hi haurà cinc meses

17 septiembre 2021 05:40 | Actualizado a 17 septiembre 2021 05:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament rapitenc inicia el 20 de setembre una campanya institucional per promoure la participació en la consulta popular que el 12 d’octubre ha de decidir sobre el nom oficial del municipi del Montsià: si és manté l’actual Sant Carles de la Ràpita o se substitueix per La Ràpita. En la consulta popular, que es desenvoluparà al Pavelló firal de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores, podran votar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al municipi des d’abans del 25 d’agost de 2020.

La campanya institucional que s’impulsa té l’objectiu de facilitar tota la informació als habitants perquè puguin decidir lliurement quin és el nom oficial que volen per al municipi. Així ho han expressat l’alcalde rapitenc, Josep Caparrós, i els portaveus dels grups polítics municipals en una roda de premsa conjunta per presentar la campanya i fer una crida a la participació ciutadana.

Caparrós ha exposat que «és una oportunitat històrica que els rapitencs i rapitenques hem d’aprofitar per donar resposta al debat identitari que fa moltes dècades que existeix i, entenem que la millor manera de fer-ho és que tothom tingui la màxima informació, i per això, el proper dilluns s’inicia la campanya institucional informativa».

La portaveu de JxCAT, Helena Queralt, ha argumentat que «s’han de respectar totes les opinions i és molt important que la gent vagi a votar, perquè és un tema prou cabdal perquè sigui el poble qui prengui la decisió». Seguint la mateixa línia, el portaveu de mR, Pedro Hernández, ha fet una petició als ciutadans: «demano que la gent vagi a votar, triï el que vulgui, però que vagi, perquè ha de manifestar si vol el canvi o no». A més, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha declarat que «és una decisió que genera molt de debat, per tant és molt important la participació per veure l’interès que té el poble en el canvi».

A partir del dilluns, i fins a l’11 d’octubre, tindrà lloc una campanya que contempla cartelleria a la via pública, vídeos de ciutadans fent una crida a la participació a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, una programació especial a Ràdio Ràpita i la reemissió per la ràdio local i una televisió territorial de les dues conferències de les Jornades culturals 21, celebrades a l’Auditori Sixto Mir.

El 12 d’octubre, al Pavelló firal, es concentraran les cinc meses de votació, les quals estaran constituïdes pels voluntaris que ho han sol·licitat prèviament (l termini per fer-ho finalitza aquesta setmana).

Comentarios
Multimedia Diari