Canten el ‘Cara al sol’ davant del monument franquista de Tortosa

Una vintena de falangistes es manifesten davant el monòlit franquista 

16 septiembre 2018 17:05 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una vintena de falangistes s'ha manifestat aquest diumenge al migdia davant del monument franquista de Tortosa per exigir que el monòlit no es retire.

«Si convé, ens mobilitzarem perquè no toquen el monument», ha declarat José Ignacio Fontanet, falangista de Roquetes. «Estem disconformes en què no es millore el monument, que ja no té res a veure amb Franco perquè van treure el «Víctor», afirma. Així, reclamen a l’Ajuntament de Tortosa que l’il·lumine, i que el converteixen en un monument de record als caiguts dels dos bàndols de la guerra civil. «Jo posaria una placa sense missatge, només amb les dos banderes, la republicana i la nacional». El grup, abans de finalitzar l’acte, ha cantat el «Cara al sol» amb el braç alçat.

Per una altra banda, Ester Bages, de la Comissió per la retirada dels símbols Franquistes de Tortosa, ha recordat que precisament el fet que el monument romangue provoca «que hi haja manifestacions d’aquest tipus. I Els tortosins no mereixen tenir aquesta imatge aquí. És una llosa». La comissió confia que la nova llei de memòria aconseguirà que es retire.

Comentarios
Multimedia Diari