Canvi d'horaris a la R16 a partir del dia 2 de novembre

Obres al Corredor del Mediterrani modifiquen els temps en el tram entre Tortosa i l'estació de Vandellòs i l'Hospitalet.

30 octubre 2017 12:34 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A partir del 2 de novembre, Adif executarà actuacions al tram Vandellòs – Bifurcació Calafat per adaptar la infraestructura actual a les necessitats del nou traçat de la línea Barcelona-Tarragona-València, del Corredor Mediterrani.

Els treballs consistiran principalment en la construcció d'una nova variant en via doble entre aquestes dues instal·lacions, la modificació del traçat de la plataforma en l'actual estació de Vandellòs i l'enllaç de les dues vies generals entre l'estació de l'Ametlla de Mar i la nova estació de L'Hospitalet de l'Infant.

Aquesta actuació comportarà una limitació temporal de la capacitat de la infraestructura a l'estació de Vandellòs, on no es podran realitzar creuaments de trens.

Aquests treballs obliguen a modificar els horaris dels trens que circulen en aquest tram, és a dir, trens Regionals de la línia R16 i serveis de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.

Per simplificar aquests canvis i no afectar la resta de línies de Rodalies de Catalunya, les variacions es generaran sobre l’horari de sortida i arribada de Tortosa en el cas dels trens de la línia R16.

A més, les necessitats de l’obra obligaran a interrompre el servei a Vandellòs entre el cap de setmana del 25-26 de novembre. Per a garantir la mobilitat dels clients, Renfe establirà un servei alternatiu per carretera.

Millora temps de viatge R15

D’altra banda, les actuacions dutes a terme per Adif permetran millorar els temps de viatge en els serveis Regionals de la línia R15 que enllacen Riba-roja i Barcelona. En sentit nord, la millora serà d’un estalvi mitjà de 10 minuts i 7 minuts en sentit sud.

Els treballs han consistit en l'eliminació de limitacions temporals de velocitat en el trams Pradell-Riudecanyes i Ascó-Móra la Nova.

En el primer trajecte, es van realitzar operacions per modernitzar la infraestructura de via al túnel de l'Argentera que, amb una longitud de 4.044 metres, és el túnel no urbà de la xarxa d’ample convencional més llarg de Catalunya i el tercer d’Espanya.

Els principals treballs van compendre la renovació d’una tercera part de la superestructura de via del túnel i la rehabilitació de la part restant mitjançant la substitució i rehabilitació del carril i les travesses; el sanejament de la capa de balast, eliminant a més la contaminació i les restes de determinats materials com el carbó; l’optimització dels paràmetres geomètrics de la infraestructura, i la millora del sistema de drenatge.

Respecte el tram entre Ascó i Móra la Nova es van executar treballs de modernització de la via que van implicar la substitució de 5.400 m de carril i de 6.759 travesses.

Comentarios
Multimedia Diari