Canvien els horaris de l'R15, amb 8 minuts més per trajecte

La Generalitat aprova la modificació després que el Ministeri de Foment s'hagi compromès a invertir 13 milions a la línia el 2017

19 mayo 2017 17:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els horaris dels trens de la línia R15, entre Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre ) i Barcelona, es modifiquen partir d’aquest dissabte 12 de novembre, per adaptar-los a les condicions de circulació derivats de les limitacions temporals de velocitat (LTV) existents a la xarxa ferroviària. Els canvis suposen un increment mitjà de 8 minuts entre Reus i Riba-roja i es mantindran fins que el Ministeri de Foment finalitzi les obres de millora de la infraestructura, que suposaran una inversió de 13 milions per a l’any 2017 per eliminar totes les LTV que hi ha en aquest tram. Segons ha detallat el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Govern català ha acceptat fer aquest «reajustament horari», després, precisament, que Foment s’hagi compromès a aquesta inversió i hi hagi posat dotació pressupostària i terminis. I és que tal i com ha recordat la Generalitat, el manifest signat amb el món local comprometia el Govern a no realitzar cap modificació si no disposava, per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), de la informació detallada sobre els motius del canvi, de la inversió concreta que es durà a terme i de la data en què es preveu recuperar el temps del viatge.

Els canvis horaris de l’R15 es produiran entre Reus i Riba-roja d’Ebre, amb aquest increment mitjà de 8 minuts. Al trajecte Reus-Barcelona Sants els reajustaments seran només d’un o dos minuts, en aquest cas per adequar el servei a la nova configuració dels Euromed, tal i com passarà a la resta de corredors del sud, ja que també a partir de demà tindrà parada a l’estació de l’Aldea.

D’aquesta manera es preveu millorar la puntualitat de la línia, que actualment només és del 40 per cent. La reforma inclou també un nou servei per sentit entre Riba-roja i Barcelona.

Com a conseqüència de la modificació dels horaris, els usuaris de la línia R15 podran optar a la Devolució Xpress del seu bitllet a partir dels 7 minuts de retard, en comptes dels 15 minuts habituals.

Renfe i el Departament de Territori apliquen ara les mateixes mesures a la línia R15 que a l’R16, que uneix Tortosa i Ulldecona amb Barcelona, on els horaris també s’han ampliat en una mitjana de 8 minuts des de l’estiu i la devolució del bitllet s’ha establert per a retards a partir dels 7 minuts. Per a la Plataforma Trens Dignes de l’Ebre, la mesura només ha servit «per a allargar els temps de trajecte i cronificar les incidències».

Comentarios
Multimedia Diari