Cap Roig: paratge de roques i sorra

Pertanyent al municipi de l’Ampolla, és una platja semiurbana en què podràs gaudir de tot tipus de serveis en un lloc força tranquil

14 agosto 2017 10:02 | Actualizado a 14 agosto 2017 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La platja de Cap Roig, pertanyent al municipi de l’Ampolla, està situada a la ruta dels penya-segats, envoltada per roques rogenques, que li donen el nom a la platja. Tot i que, a la vegada, està formada per sorra.

El paratge que la rodeja és d’una gran bellesa, amb vegetació molt abundant de pinars i alzines. És una platja molt concorreguda, especialment durant el mes d’agost. En ella trobarem tant usuaris de la zona com visitants de molts altres països que vénen a gaudir de les vacances a la costa catalana. 

El seu ambient familiar és una de les principals característiques que atreu la majoria d’usuaris d’aquesta platja. És el cas de l’Antuan i la seva família, que vénen des de França a passar les vacances a la platja de Cap Roig. Segons ens comenten, l’estiu passat van venir al delta de l’Ebre a estiuejar i, fent ruta de platges, van descobrir la de Cap Roig, que els va agrada molt. És per això que aquest any han decidit passar aquí una setmana. L’Antuan, que és el pare de família, ens explica que durant l’estiu ell i la seva dona es reuneixen amb els seus dos fills i les seves respectives parelles, per tal de passar uns dies junts, ja que durant l’any estan tots separats. 
«Ens agraden les platges relativament petites, com aquesta. El paisatge és preciós i sobretot ens agrada l’ambient que hi ha. Creiem que és el lloc ideal per venir amb la família, com fem nosaltres», afirma l’Antuan.

Platja d’aigües tranquil·les i sorra fina, ideal per a aquells que vénen amb nens. En entrar a l’aigua, hi ha molts metres amb un suau desnivell, fins que no arriba a cobrir-te el mar. Per tant, els més petits de casa podran gaudir de jugar a l’aigua d’una manera més segura. 

La platja es troba ubicada a prop del municipi de l’Ampolla, i l’accés a ella és molt fàcil, tant a peu com en cotxe. El trajecte està perfectament senyalitzat i el camí per arribar-hi està molt cuidat. Està situada molt a prop d’una zona residencial, formada especialment per xalets, que solen estar ocupats per usuaris que vénen a passar l’estiu. A tots ells els resulta molt còmode i fàcil l’accés a la platja, ja que la tenen molt pròxima.

És el cas de la Mar i la Cristina, dues amigues que vénen des de petites a estiuejar a la platja de Cap Roig. Totes dues són de Tortosa i una d’elles té una casa a la mateixa zona de la platja, per tant és a la que venen sempre. Els agrada molt el lloc i venir a la platja a passejar i a posar-se morenes.  

A més a més del preciós paisatge de roques i vegetació que l’envolta, la platja de Cap Roig té un altre detall que li dóna un encant especial. Des d’ella podràs veure, a l’horitzó, el far de la Punta de la Banya. Sembla que el tinguis molt a prop i el pots veure amb total claredat. És un privilegi poder seure a la sorra, mirar al mar i veure aquesta imatge deltaica tan peculiar i bonica. 

La platja rep el guardó bandera blava, distintiu que tenen les platges de millor qualitat. Per obtenir-lo s’han de complir les normes de gestió mediambiental, tenir una bona qualitat de la seguretat i els serveis, oferiment d’informació i educació ambiental i, molt important, bona qualitat de l’aigua. 

La platja està dotada amb tot tipus de servei perquè els visitants puguin gaudir d’una diada agradable i divertida, tenint al seu abast tot allò que necessiten.

Gaudir dels millors serveis a la platja
Cap Roig és una platja semiurbana, d’ocupació mitjana-alta. És per això que a la mateixa zona hi ha instal·lats aquells serveis més necessaris i demandats pels usuaris de la platja.

Només arribar, trobem una àmplia zona on podem deixar el vehicle, de manera gratuïta. Un cop ho hàgim fet, haurem de baixar unes escales, que ens porten fins a la platja. A la meitat d’aquestes, trobem una petita zona on està instal·lada la terrassa Cap Roig-Bar Pepe, on gaudirem de l’exquisida cuina mediterrània.

Si baixem fins a la platja, en ella veurem que comptem amb la possibilitat de llogar patins, per tal de gaudir de jocs a l’aigua; i també gandules, per estar més còmodes. El lloguer d’aquest material l’haurem d’efectuar en una segona terrassa, que trobem emplaçada a peu de platja. En ella també podrem prendre alguna cosa fresqueta, sense haver de tornar al bar de dalt.

Els integrants de la Creu Roja estan sempre presents i alerta, i si els necessites, veuràs clarament senyalitzada la seva caseta. 
Alguns dels usuaris aprofiten les aigües tranquil·les de la platja per practicar esports aquàtics com el surf de rem.

Comentarios
Multimedia Diari