Cap víctima mortal al tram ebrenc de l’N-340 el 2020

El desviament de bona part del trànsit pesant per l’autopista AP-7ha repercutit positivament en la seguretat de la carretera nacional

01 enero 2021 18:10 | Actualizado a 02 enero 2021 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cap víctima mortal al tram ebrenc de la carretera N-340 durant el primer any de gratuïtat de l’AP-7. El desviament de bona part del trànsit pesant per l’autopista ha repercutit positivament en la seguretat de la carretera nacional, que ha vist com es reduïa de forma considerable el volum de trànsit que ha transportat i, sobretot, la seva tradicionalment elevada sinistralitat.

La dada reforça els arguments del moviment veïnal transversal ‘Prou! AP-7 Gratuïta Ja!’, que ara espera l’alliberament efectiu de tota l’AP-7 a partir del 31 d’agost vinent. També hi confia la patronal del transport tarragonina FEAT, per qui el següent pas ha de ser perllongar l’A-7 o construir un tercer carril a l’autopista que garanteixi la capacitat del corredor.

La dada de zero víctimes mortals en aquest tram durant els últims mesos contrasta de forma evident amb els registres dels anys anteriors: així, quatre persones hi van morir el 2019 i cinc l’any 2018. Va ser, precisament, a partir de l’1 de setembre de fa dos anys quan es va començar a aplicar el desviament obligatori de camions per l’N-340 amb l’objectiu de reduir nivells de sinistralitat anuals que s’expressaven habitualment amb xifres de dos dígits.Si bé és cert que aquesta comparació es podria veure condicionada pel fet que la mobilitat viària s’hagi vist reduïda per les restriccions de la Covid-19, altres trams on la mateixa carretera nacional conviu de forma paral·lela amb l’autopista presenten encara xifres de mortalitat força elevades.

‘Prou! AP-7 Gratuïta Ja!’ creu que l’experiència dels últims mesos ha demostrat com a «innecessàries» les rotondes construïdes al l’N-340 on es concentra actualment bona part de la sinistralitat d’aquesta via. Per això, reclamen que els recursos que s’ha de destinar a construir les glorietes pendents es destini a millorar altres infraestructures com habilitar un enllaç de l’AP-7 per a l’interior del Montsià o una variant per a la travessera de Masdenverge.

Comentarios
Multimedia Diari