Capturen els gossos que mataven animals de granja al Baix Ebre

La Policia Local de Camarles va localitzar els animals, que tenen propietari, i ha posat els fets en coneixement del jutjat de Tortosa

19 mayo 2017 23:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Efectius de la Policia Local de Camarles han localitzat aquesta setmana els gossos que durant el darrer mes van atacar i matar una quinzena d’animals de granja a la zona del camí del Filato, als termes de l’Ampolla i Camarles. No es tractava de gossos assilvestrats, sinó que tenien propietaris, disposaven del corresponent xip i estaven ben alimentats. Així ho van comprovar els agents de la Policia Local, després de seguir els animals i veure com tornaven a la finca dels seus propietaris, també al terme de Camarles. La Policia Local va notificar als amos els fets, però poc després els gossos van tornar a sortir de la finca i van atacar un nou animal, en aquest cas un ruc que va quedar ferit. Així, es va decidir capturar els animals de forma preventiva. El servei de la gossera se’ls van endur a les dependències de la Protectora d’Animals de les Terres de l’Ebre.

La Policia Local de Camarles ha incoat diligències informatives davant el jutjat de guàrdia de Tortosa, que haurà de decidir si els fets són constitutius de faltes, per exemple, per descurança d’animals.

Els atacs dels dos gossos es van produir els dies 7, 9, 16 i 19 de febrer, en dues finques, una del terme de Camarles i l’altra de l’Ampolla, tal i com ja va explicar el Diari i es detalla en les denúncies presentades pels respectius propietaris de les explotacions afectades. Els gossos haurien dut a terme dos atacs més, que no haurien estat denunciats. En total, aquests dos gossos van matar quatre cabres, un cabrit, quatre oques i vuit porcs vietnamites (dos adults i sis cries). A més, van ferir un cavall i van provocar danys a les tanques metàl·liques de les dues finques, segons les denúncies.

En les darreres setmanes s’havien instal·lat diverses gàbies-trampa en la zona afectada del terme de l’Ampolla, en col·laboració amb els Agents Rurals, per intentar capturar els dos gossos, sense èxit.

Comentarios
Multimedia Diari