Carnaval per a totes les edats a l’Ebre

Tortosa (Ferreries), Amposta, Móra d’Ebre o Godall viuen un cap de setmana de festa i disbauxa al carrer

22 febrero 2020 20:50 | Actualizado a 24 febrero 2020 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Terres de l’Ebre també estan vivint intensament aquest cap de setmana de Carnaval, amb rues, balls i festa al carrer a molts dels municipis. A Tortosa, ahir a la tarda-nit va tenir lloc la tradicional rua del Carnaval al barri de Ferreries.

Centenars de persones de totes les edats es van concentrar a l’avinguda Catalunya per rebre al Rei Carnestoltes i fer una xocolatada abans d’iniciar una rua pels carrers del barri, amb destí final al pavelló on van tenir lloc les actuacions i el lliurament de premis. L’organització va repartir 1.150 euros en premis en metàl·lic i multitud d’obsequis, per a les millors comparses d’adults, infantils, parella, la millor disfressa de nadó, la millor carrossa i el millor cotxe engalanat, a més d’un premi a la millor disfressa d’una mascota.

Passada la disbauxa d’ahir, l’activitat del Carnaval a la ciutat de Tortosa es traslladarà a l’altra banda del riu Ebre: com és tradicional, el Calvari de Santa Clara acollirà el dimarts 25 de febrer l’enterrament de la sardina, amb una sardinada popular i carxofes per tothom, organitzada per l’associació de veïns del barri.

Municipis com Amposta o Móra d’Ebre també van viure ahir al vespre les tradicionals rues, que van recórrer els principals carrers amb desenes de veïns ballant i gaudint de la festa, amb disfresses d’allò més originals i divertides.

Un poble que viu de forma especialment intensa el Carnaval és Godall, municipi del Montsià amb una tradició centenària d’aquesta festa (que es va mantenir fins i tot durant la dictadura) i que compta amb elements propis i singulars com ara els balls de màscares i les batalles de farina. Avui és el dia que la festa està centrada en els més menuts, mentre que les activitats s’allargaran fins el proper dimarts.

Comentarios
Multimedia Diari