Casals i pavellons acullen la campanya de vacunació de la grip a les Terres de l'Ebre

S’han habilitat 25 espais separats dels centres d’atenció primària i consultoris, per evitar concentracions de gent

19 octubre 2020 14:10 | Actualizado a 19 octubre 2020 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El casal jove de l’Aldea, l’edifici EbreTerra a Deltebre, el mercat municipal a Jesús o la Casa de Cultura d’Ulldecona són alguns dels emplaçaments que enguany, de forma excepcional per la Covid-19, acullen la campanya de vacunació de la grip a les Terres de l’Ebre. Ajuntaments, consells comarcals i altres organismes han cedit aquestes ubicacions alternatives, un total de 25 entre les quatre comarques ebrenques, per evitar aglomeracions als centres d’atenció primària i consultoris mèdics locals.

A la comarca del Baix Ebre s’ha previst el Casal Hort de Cruells a Roquetes; el Casal d’Avis de Camarles, l’Edifici del Carrilet a Tortosa o la Llar del Jubilat de l’Ametlla de Mar. Mentre que al Montsià hi ha el centre cívic d’Alcanar, el casal del jubilat de Sant Carles de la Ràpita, l’Antic Sindicat d’Amposta o la Casa de Cultura de la Sénia, a més del pavelló esportiu a Sant Jaume d’Enveja, entre altres emplaçaments arreu del territori.

Tot i que oficialment la campanya va arrencar el 15 d’octubre, amb anterioritat ja s’han començat a vacunar alguns col·lectius de risc, com ara persones de l’entorn residencial, persones que estan al programa d’atenció domiciliària i professionals sanitaris. Els equips d’atenció primària ja porten uns dies planificant visites i programant-les.

A la demarcació de Tarragona està previst distribuir en un principi 150.950 dosis de vacunes contra la grip ; xifra que representa un 10 per cent del total de dosis de Catalunya, segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, recomana que es vacunin els grups essencials i de risc, com ara embarassades, majors de 60 o persones amb malalties cròniques, entre d’altres. «Insistim encara més en un any que és important fer-ho ja que el vacunar-se pot ajudar-nos a baixar la pressió assistencial al sistema de salut».

Comentarios
Multimedia Diari