Cassolades a Tortosa i Amposta contra el tancament de bars i restaurants

Xavier Pallarés, delegat del Govern: "Comprenem el malestar de la ciutadania però, només entre tots aconseguirem frenar l'expansió de la Covid-19"

16 octubre 2020 15:58 | Actualizado a 18 octubre 2020 14:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Restauradors i propietaris de bars de Tortosa han protestat aquest divendres al migdia davant la seu de la Generalitat a l’Ebre pel tancament dels seus establiments durant quinze dies, a excepció dels que vulguin oferir el menjar per emportar. Amb una sonora cassolada, han mostrat el seu malestar davant una mesura que consideren injusta i desproporcionada. Les pèrdues que suposarà el tancament encara no s'han quantificat però s'ha animat a la ciutadania a encarregar àpats i serveis a domicili per resistir. La presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria Plat i Got, Carme Pla, ha lamentat les formes i la falta de previsió del Govern. “Hi ha molt menjar que es farà malbé, no hi ha hagut temps de reacció. Hi havia gent que tenia bodes i comunions programades el cap de setmana”, ha recordat.

Els restauradors han tingut també el suport de comerciants i distribuïdors d’aliments. També l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre ha donat suport explícit a les reivindicacions del sector de l’hostaleria. “L’AECE apel·la al civisme de les persones per a combatre la pandèmia i no ficar el focus principal dels contagis en establiments comercials i de restauració, els quals han demostrat que compleixen la normativa i actuen de manera responsable”, afirmen en un comunicat.

Ahir dijous van ser els restauradors d’Amposta els que van sortir al carrer per mostrar el seu desacord amb la mesura acordada per intentar frenar l’avenç de la segona onada de la pandèmia a tot Catalunya.

En aquest sentit, l’Ajuntament de la capital del Montsià ja ha anunciat la suspensió el cobrament de les terrasses de bars i restaurants i les concessions administratives dels negocis afectats, mentre aquests negocis no puguin realitzar la seva activitat.

Per la seva banda, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, afirma que comprèn el malestar de la ciutadania. Pallarés ha presidit una reunió telemàtica amb els alcaldes i alcadesses ebrencs, on ha mostrat la predisposició i el suport de tots els membres del Govern per ajudar-los a fer front a aquesta nova situació i a gestionar les noves mesures que s'han implementat. “Entenem el malestar i comprenem la complicada situació en què es trobarà part de la nostra ciutadania, però hem de ser conscients que només entre tots aconseguirem frenar l'expansió de la Covid-19. “Demanen sacrifici individual per a un bé col·lectiu”, ha afegit.

Comentarios
Multimedia Diari