Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Castor va provocar més de 1.000 sismes el 2013 de fins a 4,3 graus a l'escala de Richter

L'exconcessionària va cobrar a finals de 2014 la indemnització de 1.350 milions d´euros aprovada pel govern espanyol del PP. El pagament s'ha començat a carregar als rebuts de gas dels consumidors de tot l'Estat a partir d´aquest 2016

A.Caralt

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

Els divuit imputats –entre directius d’Escal UGS, funcionaris i responsables dels organismes estatals–, així com l’empresa exconcessionària, estan sent investigats per presumptes delictes de prevaricació ambiental i contra el medi ambient, arran dels més de 1.000 terratrèmols –de fins a 4,3 graus a l’escala de Richter– que van ocasionar les injeccions de gas al dipòsit submarí la tardor de 2013.

Mentre els representants estatals es van passar la pilota sobre la responsabilitat d’exigir un estudi previ de risc sísmic, l’empresa sosté, en contra de tots els informes tècnics, que la relació entre injeccions i sismes va ser una «curiosa coincidència», segons el seu president i imputat, Recaredo del Potro.

L’exconcessionària va cobrar a finals de 2014 la indemnització de 1.350 milions d’euros aprovada pel govern espanyol del PP. El pagament s’ha començat a carregar als rebuts de gas dels consumidors de tot l’Estat a partir d’aquest 2016.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También