Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cau la superfície cremada a l'Ebre

En els nous primers mesos de l'any, el territori ha registrat 34 incendis amb 60 hectàrees calcinades, mentre que el 2014 se'n van cremar més de 1.100

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de l´incendi forestal al municipi de l´Ametlla de Mar, el passat 24 d´agost. Foto: DT

Imatge de l´incendi forestal al municipi de l´Ametlla de Mar, el passat 24 d´agost. Foto: DT

L’època de major risc d’incendis forestals a les Terres de l’Ebre, i per extensió a Catalunya, es completarà en breu amb uns resultats prou positius al territori, sobretot amb relació a l’any passat.

Entre l’1 de gener i el 6 de setembre les Terres de l’Ebre han patit 34 incendis forestals, amb escassament 60 hectàrees calcinades, una xifra molt menor que el 2014.

Llavors, i només durant el primer semestre de l’any, havien cremat 1.100 hectàrees forestals en 48 incendis. Entre ells, el gran incendi de la serra de la Creu de Tivissa, amb 830 hectàrees cremades.

El 2013, i fins al 15 de juny, s’havien produït 39 incendis amb 207 hectàrees, unes xifres també superiors que enguany.

A Calafat

Aquest 2015, de les quatre comarques ebrenques, només el Baix Ebre ha patit un incendi de rellevància. El passat 24 d’agost les flames van cremar 45 hectàrees a prop de la urbanització Calafat, 43 al terme de l’Ametlla de Mar i 2 al municipi veí de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. L’incendi prop de Calafat ha estat el més important i un dels 16 incendis declarats al Baix Ebre, amb un total de 50,2 hectàrees afectades.

La segona comarca més afectada és la Ribera d’Ebre amb nou incendis declarats però escassament 3,9 hectàrees cremades. Darrera seu, la veïna Terra Alta, amb sis incendis i 3,5 hectàrees i, per acabar, la comarca del Montsià, amb només tres incendis forestals els primers nou mesos de l’any i una superfície de 3,045 hectàrees.

De tots ells destaca un incendi a principis de juliol a la serra de Barball, a Gandesa, que va cremar hectàrees agrícoles i forestals,

L’any 2014, la Ribera d’Ebre va patir 10 incendis amb 880 hectàrees calcinades i el Baix Ebre fins a 18 focs amb 25 hectàrees cremades. En canvi la Terra Alta només va patir tres focs.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También