Cau una banda especialitzada en robar carteres als súpers

Els quatre membres foren detinguts després d’una persecució per l’N-340. Dies abans, un d’ells havia estat arrestat a l’Arboç pel mateix

22 octubre 2020 08:40 | Actualizado a 22 octubre 2020 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra van detenir quatre membres d’una banda que, presumptament, es dedicava a robar carteres o moneders a persones en supermercats. Se’ls acusa d’un fet delictiu comès en un supermercat de l’Ametlla de Mar. Un dels components havia estat arrestat dies abans a l’Arboç (Baix Penedès) per uns fets similars.

A dos quarts de dotze del matí de dilluns, una dona estava carregant la compra al seu vehicle a l’aparcament d’un centre comercial de l’Ametlla de Mar. Va deixar-se el moneder al seient, la qual cosa va ser aprofitada pels lladres per agafar-lo. Eren tres homes i una dona.

Les característiques dels sospitosos van ser passades a les patrulles. Una de la comissaria de l’Ametlla que circulava per l’N-340, a l’alçada de l’Ampolla, va veure el vehicle sospitós –un Ford Fiesta de lloguer– circulant sentit sud. Els agents van girar per seguir-los. Van fer senyals al conductor perquè s’aturés. Però aquest va fer cas omís i va accelerar. Es una iniciar una persecució del turisme, que anava a 150 km/h de forma temerària, avançant la resta de vehicles pel voral, fent avançament perillosos i obligant els altres usuaris que circulaven en direcció contrària a apartar-se per evitar un accident.

Degut a la perillositat, una patrulla dels ARRO va parar el trànsit a l’alçada de l’Aldea, provocant una retenció. Quan arribà el Ford Fiesta, en veure els vehicles parats, va intentar donar mitja volta, envestint el patrulla que l’estava perseguint.

L’arrest

Els quatre ocupants van baixar del vehicle i immediatament van ser detinguts. Es tracta de tres ciutadans naturals del Perú de 37, 20 i 28 anys, i una dona de nacionalitat cubana de 20 anys i sense antecedents policials. En canvi, un dels homes havia estat ja arrestat en 17 ocasions i un altre, en set. Se’ls imputa un delicte lleu de furt, conducció temerària, atemptat a agents de l’autoritat i danys.

Es dona la circumstància que un dels arrestats ja ho havia estat el passat dia 15 per una patrulla de la Policia Local de l’Arboç per uns fets similars. Una dona estava carregant la compra a l’aparcament d’un supermercat del Vendrell quan es van apropar quatre ciutadans d’origen sud-americà i li van preguntar quelcom. Li van robar una bossa, on portava documentació, el telèfon mòbil i 2.000 euros.

Els lladres van fugir en un turisme de color grog en direcció a Vilafranca del Penedès. Una patrulla de la Policia Local de l’Arboç va aturar el vehicle en el punt quilomètric 1.187,200. Dins el cotxe portaven la bossa de mà, però sense els diners. Aquests van ser localitzats en un senyal de trànsit. Un dels detinguts té 28 anys, i és el mateix que un dels arrestats a l’Aldea.

Comentarios
Multimedia Diari