Cedeixen a Amposta 16 pisos per a emergències socials

Una cinquantena d’habitatges més propietat de l’Incasòl, situats al carrer de la República, es destinaran a lloguer protegit

15 diciembre 2018 11:02 | Actualizado a 17 diciembre 2018 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat ha cedit a l’Ajuntament d’Amposta 16 habitatges per atendre emergències socials de persones i famílies del municipi. Formen part d’una promoció propietat de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i que compta amb un total de 65 habitatges. Els 49 pisos restants s’adjudicaran per sorteig, en règim de lloguer protegit, als ciutadans que presentin la seva sol·licitud fins al 18 de gener, acreditant que compleixin els requisits.
 La promoció se situa al carrer de la República, números 27, 29, 31, 33, 37, 41, 43 i 47. Els pisos tenen una superfície que va dels 57 als 89 metres quadrats, amb dos o tres dormitoris. Tots tenen una plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge i alguns també traster. El preu del lloguer mensual va dels 187 als 280 euros, segons les característiques i les dimensions del pis.
Per optar a un d’aquests 49 pisos, cal estar empadronat a Amposta o a qualsevol municipi de la comarca del Montsià, acreditar uns ingressos superiors a 11.500 euros anuals, no superar el límit de 5,5 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) i destinar l’habitatge a domicili habitual i permanent.
Ahir es va dur a terme la signatura d’aquest conveni. L’alcalde del municipi, Adam Tomàs, va rubricar l’acord amb el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, i la directora de l’Agència Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu. 
L’alcalde de la capital del Montsià va remarcar que la iniciativa és un pas endavant per a la creació d’un parc d’habitatge públic a la ciutat. «Amposta pren la iniciativa quant a la resolució dels problemes d’habitatge que hem anat tenint, sobretot arran de l’explosió de la bombolla immobiliària», apuntà. Per la seva banda, Agustí Serra va voler animar la resta de municipis a adoptar el model d’Amposta. «És una iniciativa molt lloable i imprescindible per a poder fer front a una necessitat de primer ordre», afirmà. 

Comentarios
Multimedia Diari