Cent propostes de cultura i lleure a ‘Tortosa Viu l’Estiu’

La plaça de l’Absis, el Museu o el parc Teodor Gonzàlez seran els escenaris principals per a les actuacions d’aforament limitat

03 julio 2020 10:20 | Actualizado a 03 julio 2020 10:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat de Tortosa programarà durant tot el juliol i l’agost un seguit de propostes de caire cultural, lúdic i turístiques, per dinamitzar la ciutat i pensades per totes les edats. El programa s’anomena ‘Tortosa Viu l’Estiu’, i s’ha elaborat de manera conjunta des de les regidories de Cultura, Turisme i Festes.

En total, dos mesos d’activitats i un centenar llarg de propostes que abracen diversos àmbits i que volen servir per dotar de contingut un estiu que és atípic per les circumstàncies actuals. «No podrem tindre festes als barris i tampoc podem programar enguany la 25a Festa del Renaixement. Això ens ha portat a repensar les opcions de lleure que es poden dur a terme a la ciutat, i que a la vegada ens han de servir per generar oci, dinamitzar els diversos sectors de la nostra ciutat, i també poder posar a disposició dels turistes que aquests dies ens visitaran propostes perquè les puguen viure durant la seua estada», afirmà l’alcaldessa, Meritxell Roigé, durant la presentació del programa, acompanyada pels regidors Enric Roig, Sisco Pepió i Domingo Tomàs.

Durant els quatre caps de setmana del juliol el protagonisme principal serà per a les Flaires del Renaixement, una proposta que manté l’esperit de la Festa: «el juliol és el mes per excel·lència del Renaixement, i volíem seguir-lo vivint i aprofitant la història i el llegat patrimonial que tenim a casa nostra, malgrat que no puguem dur a terme encara l’edició d’aniversari», comentà Roigé. Entre les activitats incloses en aquest apartat destaquen les que es faran a la plaça de l’Absis: les actuacions dels Quicos amb l’espectacle ‘Sense taverna’, que comptarà amb quatre passis; del Cor Flumine; del cor Labinota, i dels Abanderats de la Festa. En aquests casos, l’aforament serà limitat per poder garantir les distàncies. Aquestes actuacions se sumaran a altres propostes itinerants a càrrec d’una dotzena d’entitats de cultura popular.

Paral·lelament, també estan previstes altres activitats de caire cultural al llarg del juliol i l’agost. Un exemple són les projeccions de cinema a la fresca, amb set pel·lícules que es podran veure al recinte del Museu, a la plaça de l’Absis i al parc Teodor Gonzalez.

La Mostra de Jazz serà un altre dels eixos destacats de la programació cultural d’aquests mesos, amb actuacions que s’escamparan arreu de Tortosa en recintes a l’aire lliure.

Comentarios
Multimedia Diari