Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Certifiquen els Ports com a destinació de natura i muntanya en Família

Un total de vuit municipis del Baix Ebre, Terra Alta i Montsià i fins a 46 establiments reben de la Generalitat la certificació perquè disposen d’una oferta turística adaptada a les famílies

A.C

Whatsapp
Ajuntaments i empreses acreditades amb el nou segell turístic atorgat per la Generalitat, ahir a Arnes, Terra Alta. Foto: JOAN REVILLAS

Ajuntaments i empreses acreditades amb el nou segell turístic atorgat per la Generalitat, ahir a Arnes, Terra Alta. Foto: JOAN REVILLAS

Els municipis i empreses turístiques del massís del Ports han obtingut per part de la Generalitat el segell com a Destinació de Natura i Muntanya en Família.

Ahir, el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, va lliurar a Arnes els diplomes acreditatius a vuit municipis de les comarques de la Terra Alta, Baix Ebre i Montsià, i als 46 establiments dels municipis adherits a aquest segell: 20 allotjaments turístics, 11 restaurants, 6 empreses d’oci i lleure, 2 equipaments culturals, 4 centres d’interpretació, 2 punts d’informació i una oficina de turisme. 

Aquest alt nombre d’adhesions demostra l’alt grau d’implicació del sector turístic de la zona, públic i privat, en aquest projecte, assegura la Generalitat.

Acte d’entrega dels diplomes acreditatius als establiments adherits a aquest segell. Foto: JOAN REVILLAS

Els municipis certificats es troben dins del massís dels Ports, un espai d’alt interès natural declarat Reserva de la Biosfera Ebre Biosfera per part de la UNESCO al 2013. S’hi poden trobar 200 espècies de vertebrats, 1.370 espècies de flora, dues zones d’interès geològic o 17 arbres monumentals. Una part d’aquest massís és a més el Parc Natural de Els Ports, que inclou 861 hectàrees de reserves naturals i 205 hectàrees de refugi de fauna salvatge.

Turisme actiu i gastronomia

Però l’alt valor ecològic de la zona no ha estat l’única raó per la qual aquests municipis han estat declarats Destinació de Natura i Muntanya en Família. 

La destinació disposa d’una àmplia oferta de turisme actiu: senderisme, barranquisme, espeleologia, vies ferrades, passejos en bicicleta per la Via Verda de la Val de Zafán o descensos en caiac i visites en llagut pel riu Ebre, eix vertebrador del territori. Cal destacar també els centres històrics medievals d’alguns d’aquests municipis o l’arquitectura renaixentista de Tortosa.

L’oferta gastronòmica de la zona, un altre dels seus valors turístics, és coneguda per l’ús dels productes de proximitat, com l’oli fet amb les varietats excepcionals d’olives morruda, farga i sevillenca, o els vins de la Denominació d’Origen Terres de l’Ebre.

Natura i muntanya en família i Platja en família són segells d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. 

Es tracta a més d’un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han d’acomplir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.

Amb aquesta nova incorporació, a Catalunya hi ha sis destinacions amb el segell Natura i muntanya en família: Berga, La Vall d’en Bas-Les Preses, La Vall de Boí, i Les Valls d’Àneu, als Pirineus; Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada; i Els Ports, a Terres de l’Ebre.

Comentarios

Lea También