CiU i ERC signen un pacte de 37 punts per garantir la governança a Tortosa

El pacte signat araes completarà enuns mesos amb la presentació d´un Pla d'Actuació Municipal (PAM) conjunt

19 mayo 2017 22:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

CiU i ERC van rubricar ahir el pacte que permetrà garantir la governança a l’Ajuntament de Tortosa en el pròxim mandat municipal, 2015-2015. Bel assolirà l’alcaldia per tercer mandat consecutiu gràcies a l’abstenció dels quatre regidors republicans. El grup d’ERC restarà a l’oposició però donarà ple suport al govern municipal. Un suport basat en l’acompliment d’un acord de 37 punts, que s’ampliarà en els propers mesos amb la presentació del Pla d’Actuació Municipal (PAM).

El pacte fixa diversos assumptes centrals en la passada campanya electoral. Per exemple, s’adquireix el compromís de realitzar abans d’un any una consulta popular sobre el futur del monument franquista de la batalla de l’Ebre. Tot i que la pregunta encara s’ha de tractar, s’ha explicitat que una de les opcions serà la de la seva retirada i museïtzació. Un segon assumpte central és la construcció d’una nova piscina, de 20 x 25 metres, amb els vasos complementaris apta per a la competició i mantenint la gestió e la instal·lació de forma pública per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, Bel explicà que el pla funcional està consensuat i que s’espera iniciar la licitació de la redacció del projecte en breu.

Altres punts destacats de l’acord són el compromís de redactar de forma conjunta un PAM, la defensa del cabal ecològic del tram català de l’Ebre, implementar un nou programa d’aliments frescos a partir de 2016, posar en marxa un Pla Local d’Ocupació el 2016, executar de forma imminent la reforma del pont de l’Estat, instal·lar un ascensor per millorar l’accés a l’Hospital Verge de la Cinta, desenvolupar el Pla director de les muralles, un pla per millorar carrers, voreres i passos de vianants i la contractació del Pla estratègic de Tortosa que hauria d’estar enllestit durant el 2016, entre d’altres.

Conscient de les crítiques rebudes, Monclús va justificar l’acord en benefici del compliment d’un programa electoral però que es controlarà «des d’una oposició constructiva». Bel, al seu torn, va tornar a agrair «la responsabilitat» de l’assemblea de militants d’ERC a Tortosa que va donar suport a l’acord.

Comentarios
Multimedia Diari