CiU presenta una proposició al Congrés perquè Foment traspassi l'antiga N-340 a l'Aldea

Jordi Jané i Elisabeth Zapater reclamen també el pagament de 600.000 euros al municipi

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El diputat de CiU i vicepresident quart del Congrés Jordi Jané, i la candidata de CiU a l'alcaldia de l'Alda, Elisabeth Zapater, han registrat aquest dimarts una proposició no de Llei al Congrés per reclamar el traspàs de l'antiga N-340 al municipi de l'Alda i el pagament dels 600.000 euros que una ordre del Ministeri de Foment estableix per a aquests casos (200.000 euros per quilòmetre). La iniciativa pretén que la N-340 i la N-235 passin a ser vies urbanes per poder fomentar la dinamització del comerç i de la zona. Zapater ha assegurat que l'antiga N-340 s'ha convertit en una carretera "sense sentit".

Tots dos han presentat la iniciativa al registre del Congrés. En manifestacions a la premsa, Jané ha explicat que aquesta és una iniciativa pel territori que busca que l'estat cedeixi l'antiga N-340 a l'Aldea un cop ja ha estat construïda la variant. "Exigim que es transfereixi totalment aquests tres quilòmetres al municipi perquè els pugui recuperar i deixi de dividir el municipi per ser una via urbana més".

Jané ha reclamat unanimitat per part dels grups i ha recordat que el PP disposa de majoria absoluta al Congrés. En aquest sentit, ha recordat que no és la primera vegada que s'impulsa aquesta qüestió al Congrés a través d'esmenes als pressupostos. "Esperem que ara que fem una proposició no de Llei específica per l'Alda ens diguin que sí", ha sentenciat.

La candidata de CiU a l'Aldea, Elisabeth Zapater, ha reclamat els recursos perquè la via que abans era la N-340 es converteixi en "una via urbana integrada en un passeig" per poder donar "caliu" als comerços que estan al peu de la carretera i serveis a la zona. En aquest marc ha afirmat que cal "insistir" perquè arribin els 600.000 euros que corresponen a l'Aldea per llei.

Comentarios
Multimedia Diari