Cinc alcaldes no repetiran i es manté la incògnita a Tortosa i Móra d'Ebre

Alcaldes amb vuit anys o més en el càrrec com els de l'Ametlla de Mar, Ascó i Santa Bàrbara no repetiran a les municipals de maig

19 mayo 2017 23:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb la precampanya de les eleccions municipals iniciada, els diversos partits amb representació a les Terres de l’Ebre comencen a elaborar les seves llistes, on es mantindran la majoria dels actuals alcaldes ebrencs però també amb comiats dignes de menció i la incògnita a dues de les quatre capitals de comarca.

A hores d’ara, hi ha cinc alcaldes, tots de Convergència i Unió, que han confirmat que no es tornaran a presentar als propers comicis. Els més representatius són els alcaldes de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí (12 anys a l’alcaldia), l’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal (vuit anys al càrrec), i el de Santa Bàrbara, Jordi Boronat (vuit anys al càrrec).

Martí serà substituït com a cap de llista per Joan Pere Gómez, actual responsable de l’oficina del delegat del Govern a l’Ebre.

A banda d’aquest tres, també han anunciat la seva renúncia els alcaldes dels petits municipis de la Pobla de Massaluca, Joan Lluís Cuadrado, i de Caseres, Josep Maria Peris. Tampoc es presentarà com alcaldable el que havia estat alcalde d’Horta de Sant Joan en l’anterior legislatura per CiU, Àngel Ferràs, que serà substituït per Joaquim Ferràs.

El llistat d’alcaldes que renuncien al seu càrrec es podria ampliar en les properes setmanes amb algun nom més, procedent sobretot del món socialista.

Fonts del partit han explicat al Diari que a hores d’ara encara no s’han tancat les llistes en diversos municipis on governen. En algun d’aquests, raons personals podrien provocar la renúncia a repetir candidatura.

 

Dues capitals de comarca

D’altra banda es manté la incògnita en els alcaldes de dues capitals de comarca, Tortosa i Móra d’Ebre. Quan queden tres mesos de les eleccions, Ferran Bel i Joan Piñol encara no han decidit el seu futur polític.

En el cas de Piñol, ahir va admetre al Diari el retard en prendre la decisió i que la comunicarà aviat al comitè local. Piñol argumenta que hi ha assumptes polítics de «caràcter supralocal» que no comparteix «gens i no per bon camí». L’alcalde diu que vol tenir les «idees clares» abans de prendre una decisió definitiva.

A Amposta i Gandesa, en canvi, repetiran com alcaldables els convergents Manel Ferré i Carles Luz. La principal novetat a Amposta és el nou cap de llista del PSC, Francesc Miró, i a Gandesa, la coalició d’esquerres entre la FIC i ERC.

A Móra d’Ebre, a banda de la decisió de Piñol, no es presentarà de nou el cap de llista d’ERC, Josep Anton Moreno.

En canvi, fonts d’ERC van confirmar ahir al Diari que tots els seus alcaldes tornarien a encapçalar la llista, entre ells el de Roquetes, Paco Gas, el de l’Aldea, Dani Andreu, el d’Alcanar, Alfons Montserrat, i el de Deltebre durant la meitat del mandat, Gervasi Aspa. Entre els alcaldes convergents que tornaran encapçalar llista hi ha els de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, o de l’Ampolla, Paco Arasa.

Comentarios
Multimedia Diari