Cinc cooperatives agràries s’uneixen per comprar l’empresa d’olis Ballester

Han creat l’empresa Olivite Export, que és qui ha adquirit la unitat productiva de JBRS, amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització i entrar al sector dels olis refinats

13 abril 2021 16:20 | Actualizado a 13 abril 2021 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cinc cooperatives agràries del sector de l’oli de les Terres de l’Ebre s’han unit per adquirir la unitat de negoci de l’empresa tortosina Juan Ballester Rosés, Sucesores S.A. (JBRS), amb més de 150 anys d’història i dedicada al refinat de l’oli d’oliva, al seu envasat i a la comercialització d’oli d’oliva extra verge i refinat.

Les cooperatives de la Sénia, Mas de Barberans, La Galera, Sant Gregori de Santa Bàrbara i Soldebre de Tortosa han creat l’empresa Olivite Export, que és qui ha adquirit la unitat productiva de JBRS. Així, d’una banda, s’ha aconseguit l’objectiu de JBRS, SA de no deslocalitzar el negoci i mantenir la plantilla al territori, formada per una trentena de treballadors.

Per la seva banda, aquestes cooperatives agràries del Baix Ebre i el Montsià uneixen esforços, donen un pas més per reforçar la internacionalització, aportar una nova sortida a les seves produccions i entrar en el sector dels refinats. L’objectiu, segons els impulsors, és «enfortir el teixit cooperatiu de les Terres de l’Ebre que, amb aquest acord, fa un pas endavant de forma unida per poder comercialitzar els seus productes». S’estima que la facturació d’Olivite Export pot ser de 30 milions d’euros anuals.

Darrera Olivite Export existeix una massa social de més de 2.000 agricultors i concentra més de 10.000 hectàrees de cultiu d’oliveres de les Terres de l’Ebre. L’empresa neix tenint com a objectiu principal seguir amb la internacionalització duta a terme per JBRS, SA en la seva llarga trajectòria, «donant a la vegada visibilitat a les Terres de l’Ebre i treballant per una agricultura eficient, sostenible i amb plena convivència amb la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, per poder oferir un producte de qualitat al consumidor, com és l’oli d’oliva, un dels pilars de la dieta mediterrània».

Comentarios
Multimedia Diari