Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cinc denunciats per tenir gossos en males condicions higièniques i sanitàries

S’han localitzat dues gosseres il·legals que acollien quaranta-nou gossos en mal estat i tres finques particulars on vivien vint-i-dos gossos en males condicions al Baix Ebre i Ribera d’Ebre

Diari de Tarragona

Whatsapp
En algun cas també es va detectar que els animals no tenien cap lloc on resguardar-se, tenint que estar al sol a temperatures extremes. Foto: Mossos d'Esquadra.

En algun cas també es va detectar que els animals no tenien cap lloc on resguardar-se, tenint que estar al sol a temperatures extremes. Foto: Mossos d'Esquadra.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, adscrits a la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Terres de l'Ebre, han realitzat els darrers quatre mesos sis actuacions per infraccions de la llei 2/2008 de protecció d'animals.

Els propietaris tenien gossos en condicions higièniques i sanitàries deficients, sense aigua i menjar. Foto: Mossos d'Esquadra.

En tots els casos els agents van observar que en vàries finques de la comarca del Baix Ebre i Ribera d’Ebre, dues de les quals eren utilitzades com gosseres il·legals, els propietaris tenien gossos en condicions higièniques i sanitàries deficients, sense aigua i menjar. En algun cas també es va detectar que els animals no tenien cap lloc on resguardar-se, tenint que estar al sol a temperatures extremes.

En algunes finques hi van trobar gossos en condicions santiàries deplorables. Foto: Mossos d'Esquadra.

Davant d'aquests fets els agents van denunciar administrativament als propietaris de les finques per infracció de la llei 2/2008 de protecció d'animals. Les actes, que van ser elevades als Serveis de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, poden comportar sancions econòmiques des de 401 fins a 2000 euros per infracció detectada.

Dues finques eren utilitzades com gosseres il·legals.   Foto: Mossos d'Esquadra.

La primera actuació es remunta al 24 d’abril quan en una finca del Perelló es va trobar un gos en mal estat. Un mes després, en una finca de Bitem es van localitzar 20 gossos en males condicions i el 19 de maig es va trobar un altre gos en una finca de Tortosa. Posteriorment, el passat 16 d’agost es va tornar a actuar a la finca de Bitem ja que el propietari no havia millorat adequadament les condicions dels seus gossos.

El 28 de juny i el 14 d’agost també es van localitzar dues gosseres il·legals en finques de Miravet, on tenien 40 gossos sense aigua i menjar, i Alfara de Carles, on hi havia 9 gossos en condicions sanitàries deplorables.

Temas

Comentarios

Lea También