Cinema d’autor a Amposta

El mónFILMAT arrenca amb els films ‘Formentera Lady’ i ‘Con el viento’ com a plats forts

29 junio 2018 09:31 | Actualizado a 30 junio 2018 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cinema d’autor, on el paisatge passa de ser una part de l’attrezzo per convertir-se en protagonista, torna a Amposta amb la inauguració de la tercera edició del Festival Internacional de Cinema i Paisatge de les Terres de l’Ebre mónFILMAT

L’esdeveniment, impulsat pel Centre d’Art de les Terres de l’Ebre Lo Pati, s’iniciarà amb l’òpera prima de Pau Durà, Formentera Lady, que es projectarà demà, a les 21.30 hores, a la plaça exterior de Lo Pati. A l’acte hi seran presents el director i el productor, David Ciurana, amb la finalitat que els assistents puguin establir un debat amb ells sobre les peculiaritats i els dubtes que els sorgeixin sobre la pel·lícula. 

L’altre plat fort del cap de setmana serà Con el viento, el primer llargmetratge de ficció de la directora Meritxell Colell, guardonat amb el premi Talents del D’A i la Biznaga de Plata del Festival de Màlaga. La producció, que no s’estrenarà als cinemes fins entrada la tardor, és un híbrid entre la dansa i el cinema ambientat en un poble situat al nord de Burgos. La pel·lícula es podrà veure a l’espai central del mónFILMAT, el Casino Recreatiu d’Amposta, el diumenge, 1 de juliol, a les 20.00 hores, i també comptarà amb la presència de la seva directora, Meritxell Colell, i l’ajudant de direcció, Laura Arrom. 

Per altra banda, avui comença una nova edició de Kino Tarragonik, una proposta de creació audiovisual col·lectiva, dirigida per Priscila Alegre, on una trentena de persones treballaran conjuntament per crear diferents productes audiovisuals que posteriorment es projectaran en el marc del mónFILMAT. Aquesta edició del Kino Tarragonik inclou com a novetat la realització d’un workshop de creació i edició musical per a films a càrrec del compositor Julius Valve, productor de la Warner Music Finland. L’activitat tindrà lloc aquest diumenge, a les deu del matí, a la residència de Lo Pati, a Balada, i s’hi podrà assistir de forma gratuïta sota inscripció prèvia.   

La tercera edició del festival mónFILMAT, codirigit per Xavier Miró i Aida Boix, tindrà un total de divuit sessions repartides en sis dies. Entre la cartellera de pel·lícules també s’inclouran diferents treballs amb segell ebrenc, com el curtmetratge Lia, de Marta Viña; Nueve días sin Fidel, de Jesús Labandeira, Rudy Jordán i Sofia Cabanes; i dos documentals experimentals de l’ulldeconenc Manel Raga: Ulldecona Umoljani i Manel viu a Sarajevo.

Comentarios
Multimedia Diari