Cinquè dia de boira gebradora i unes temperatures gèlides a la Terra Alta

El Servei Meteorològic preveu per aquesta tarda l´obertura de clarianes i un augment de les temperatures

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La boira gebradora a l’altiplà i muntanyes de la Terra Alta encara no marxa. Ahir, dilluns, es van complir cinc dies de l’inici del persistent fenomen meteorològic que cobreix de blanc els seus camps de conreu i masses forestals.

El glaç s’ha anat acumulant als arbres creant espectaculars figures de gel que veïns dels municipis afectats han compartit per les xarxes socials. Tanmateix, l’acumulació de glaç pot provocar el trencament de les branques dels arbres, com ja ha succeït en anteriors ocasions. Aquest fet seria especialment perjudicial per als arbres de conreu, com oliveres i ametllers.

Això a banda, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, detalla al Diari que no hi ha, fins ara, incidències destacables. «La Diputació vigila les carreteres per si cal prendre alguna mesura i els Serveis Socials controlen si hi ha casos de risc de vulnerabilitat de les persones a causa del fred», explica.

La boira i les temperatures gèlides fa un mínim de 20 dies que són presents a bona part de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre.

Ahir, de nou, les màximes es van quedar en els zero graus en alguns observatoris mentre que la humitat continua al 100 per cent. Si les mínimes no cauen de manera brusca, no hi ha risc pels arbres de conreu. En canvi, el fred viu és beneficiós per a l’agricultura perquè elimina insectes i altres organismes portadors de malalties.


La boira pot marxar avui
Ara bé, la situació a les dues comarques afectades podria canviar avui, sobretot a la tarda, de manera substancial.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que aquest matí els bancs de boira i núvols baixos tornaran a ser presents a interior de l’Ebre però a partir de migdia aniran minvant.

Les temperatures aniran en ascens, en especial al sud de ponent i a les Terres de l’Ebre, on la pujada serà «moderada o puntualment notable».

La temperatura mínima, en canvi, es mantindrà semblant a la dels últims dies.

Comentarios
Multimedia Diari