Cinquè tractament contra la mosca negra en el pic anual d’afectació de la plaga

També s’ha dut a terme una nova fumigació d’espais naturals al Delta per reduir la presència de mosquits

15 julio 2020 09:20 | Actualizado a 16 julio 2020 11:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) van realitzar ahir el cinquè tractament al riu Ebre de la temporada contra les larves de la mosca negra, just en el moment en què tradicionalment es produeix el pic d’afectació de la plaga, a mitjans de juliol. Al llarg del matí es van desenvolupar els treballs per abocar al riu, al llarg de set punts entre Ascó i Tortosa, els més de dos mil litres del producte biològic BTI que serveixen per eliminar les larves que s’acumulen a les ribes i especialment en els macròfits o plantes aquàtiques fluvials. Uns treballs que s’han cregut necessaris després dels mostrejos realitzats i que han estat possibles arran del baix cabal de l’Ebre, situat en els últims dies al voltant dels cent metres cúbics per segon.

El president del Copate, Joan Alginet, considera que enguany la plaga es troba força controlada, tenint en compte que es van poder dur a terme els primers tractaments a principis del mes de febrer, tal i com indiquen els tècnics que és recomanable per reduir la proliferació de l’espècie mesos després, amb l’arribada de la calor. «Estem atents a les demandes dels municipis de la riba de l’Ebre, amb un control rigorós per part dels tècnics perquè les afectacions siguin les mínimes possibles», afirma Alginet.

De forma paral·lela els tècnics del Copate es troben també immersos en la campanya de control del mosquit al Delta. Així, el passat cap de setmana es va fer un nou tractament en 375 hectàrees d’espais naturals per frenar la proliferació de l’insecte. Una potent pujada del nivell del mar la nit del dimecres de la setmana passada va provocar l’eclosió dels ous dels mosquits dipositats en els espais naturals com llacunes o aiguamolls, per la qual cosa els tècnics del Copate van actuar en celeritat amb l’objectiu de tractar les larves abans que es convertissin en exemplars adults.

Les fumigacions es va realitzar a les zones litorals deltaiques de l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i la Ràpita. Aquest és el cinquè tractament en espais naturals que fa el Copate, que ja ha tractat 3.000 hectàrees d’aquestes zones.

La campanya de control de la població de mosquit al Delta es va iniciar el passat mes de març i inclou també les fumigacions dels arrossars pròxims als nuclis urbans, on es desenvolupa una altra espècie de mosquit. Enguany, la previsió és haver d’incrementar les superfícies a tractar, ja que el temporal Glòria i les constants pluges han provocat que hi hagi una major superfície inundada i, per tant, més zones on el mosquit troba l’hàbitat idoni per proliferar. «No podem eradicar el mosquit del Delta, però els controls estan sent molt exhaustius», afirma Alginet.

Comentarios
Multimedia Diari