Circ i grans noms del teatre, al Felip Pedrell de Tortosa

La nova temporada de l’auditori oferirà vint-i-cinc propostes, com les obres ‘Èdip’, ‘Humans’, ‘Chefs’ o el ‘Cicle Gaudí’

06 julio 2018 09:01 | Actualizado a 06 julio 2018 09:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En el marc del 25è aniversari de la Mostra de Jazz, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, ha presentat la temporada de tardor al Teatre Auditori Felip Pedrell.

Destaquen dues apostes potents provinents del Teatre Romea. Es tracta d’obres «de primer nivell» formades per un tàndem envejable: de la mà d’Oriol Broggi i Julio Manrique arriba Èdip i, per part de Mario Gas, Humans amb Jordi Bosch, entre altres. D’una banda, Èdip ha aconseguit, tot i no ser una obra estrictament comercial, gran aclamació per part de la crítica i, d’altra banda, Humans és una de les obres que configuren el prestigiós Festival Grec d’enguany.  

Els més de vint-i-cinc espectacles es reparteixen entre les disciplines de circ, música, teatre, infantil i dansa «amb la voluntat de dirigir-se a tots els públics» ja que, com bé ha subratllat Queralt, «s’ha volgut promoure tots els projectes de la mateixa manera tenint en compte la polivalència que brinden». 

Així mateix, s’ha incidit especialment en el paper que desenvolupa el circ: un rol predominant «vinculat amb el fet d’estar a la xarxa transversal». La ciutat de Tortosa participa en un projecte internacional juntament amb França i el País Basc que garanteix la qualitat de totes les produccions i «del qual podem obtenir fruits», assegura Queralt.

Més enllà de l’activitat específica, també es disposarà del Cicle Gaudí, el documental gratuït del mes i les propostes que ofereixen les escoles municipals de teatre

Quant al teatre, es fa una menció especial a l’obra Chefs, una plantejament escènic visual i gestual d’èxit i de gran ressò que aporta una mirada diferent del món culinari. De l’àrea de Cultura, la directora dels Serveis de Cultura municipals, Maria José Bel, ha reivindicat aquest tipus de teatre atès que, malgrat que no sigui habitual i no s’acostumi a veure, és «una obra de qualitat que ningú no es pot perdre». 
A banda, el muntatge teatral Els darrers dies de la Catalunya republicana narra una realitat a través de l’experiència i la mirada d’Antoni Rovira i Virgili. A més, s’inclou dins del congrés que se celebrarà de la batalla de l’Ebre, organitzat des de l’associació Amics de l’Ebre i en el qual l’Ajuntament col·labora. 

Des d’una vessant mediàtica, el còmic de renom David Guapo ens convida a un monòleg humorístic, inclòs com una de les peces infal·libles.

Dansa i circ en protesta

Pel que fa a la dansa i circ, Cuculand Souvenir és una obra de Roberto Olivan «considerada una garantia d’èxit i un plantejament audiovisual innovador». La proposta mutidisciplinar atrevida Aüc. El so de les esquerdes de la companyia de Carla Rovira també és una creació imprescindible. Aquesta, exhibida en el context del dia internacional de la violència de gènere, es basteix en forma de denúncia per lluitar contra aquesta xacra de la societat.

Com cada any, s’ha intentat apropar a la ciutadania obres conegudes i garantides i s’ha decidit també apostar per espectacles de petit format no tan coneguts però de molta qualitat.

Els Pastorets de Moreira

El desembre compta amb una particularitat impulsada per l’Escola de Teatre Municipal. Els Pastorets de Joan Moreira és una peça a la qual Queralt  ret un esment especial. «Es valora la voluntat que hi ha per convertir la representació en una tradició que esperem que la gent rebi amb moltes ganes», comenta.

Comentarios
Multimedia Diari