Ciutadans Tortosa presenta un pla amb 60 mesures econòmiques, socials i sanitàries

El portaveu municipal de Cs, Miquel Albacar, explica que “l’objectiu és protegir treballadors, salvar llocs de feina i generar paquets d’ajudes als tortosins”

13 mayo 2020 15:20 | Actualizado a 13 mayo 2020 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ha presentat (*) un pla amb 60 mesures econòmiques, socials i sanitàries per impulsar la recuperació per la crisi de la COVID-19. “En l’àmbit sanitari, l’objectiu és protegir els treballadors essencials i crear un protocol per si es produeix un rebrot; les mesures econòmiques se centren en salvar llocs de treball i donar suport als autònoms, i les propostes socials contemplen crear ajudes per a famílies especialment afectades per la COVID-19”, ha resumit.

Pel que fa a la recuperació econòmica, Albacar ha explicat que Cs ha proposat mesures com “la suspensió de la taxa de terrasses i l’ampliació, sense cost, de l’espai de taules, línies d’ajuts adreçades a l’activitat comercial i empresarial i que s’estudiïn moratòries i exempcions en el pagament d’impostos i taxes municipals”. En l’àmbit de la recuperació sanitària, el document elaborat per Cs aposta per “reclamar a la Generalitat els perjudicis econòmics soferts per la nova distribució dels serveis mèdics de la Clínica Terres de l’Ebre i la Santa Creu, de titularitat municipal, per garantir la seva viabilitat econòmica”, segons el portaveu de la formació liberal.

Albacar ha explicat que “es tracta de mesures variades que s’afegeixen a les ja plantejades des de l’inici de la crisi i que volen tant pal·liar els efectes que la COVID-19 està causant a les famílies i sectors productius com aconseguir recuperar l’activitat habitual de Tortosa al més aviat possible”. Per aconseguir-ho, el portaveu de Cs ha remarcat la importància de “buscar el consens i treballar units per superar aquesta crisi”. Per això, també ha demanat “la creació d’una comissió permanent de treball on estiguin representats tots els partits, el teixit empresarial i social i els mateixos ciutadans per consensuar totes les mesures necessàries".

El portaveu de Cs Tortosa ha remarcat que “és necessari reestructurar el pressupost, ja que actualment l’Ajuntament funciona amb el del 2019 i ha quedat completament obsolet perquè no contemplava cap mesura per lluitar contra la COVID-19”. Per a Albacar, els comptes han de “reduir les despeses supèrflues, eliminar duplicitats, paralitzar els projectes i actuacions que no siguin prioritaris i eliminar les subvencions a entitats privades com l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) per derivar els diners a superar la crisi de la COVID-19”, ha finalitzat.

Comentarios
Multimedia Diari