Ciutadans es presentarà a una dotzena de municipis a les properes eleccions

Malgrat no haver presentat cap llista a les Terres de l’Ebre el maig del 2015, a les darreres eleccions al Parlament Ciutadans es va posicionar com a tercera força al territori. El partit afirma que la tendència a l’Ebre és de creixement

29 mayo 2018 09:46 | Actualizado a 30 mayo 2018 09:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot i no tenir haver presentat cap llista a les Terres de l’Ebre el maig del 2015, a les darreres eleccions al Parlament, el passat 21 de desembre, Ciutadans es va posicionar com a tercera força a l’Ebre. Ara, a un any de les properes eleccions municipals (maig del 2019), el secretari d’organització del partit a la província de Tarragona, Fernando Pecino, afirma al Diari que Ciutadans podrà presentar candidatura a alguns municipis de les Terres de l’Ebre, entre una dotzena i una quinzena.

A les darreres eleccions al Parlament, Ciutadans es va posicionar com a tercera força a Tortosa, per darrer d’ERC i JxCat, amb un 17,43% dels vots. En el cas d’Amposta també foren la tercera força, amb un 16,47%. On van destacar especialment és a la Sénia, on es van posicionar com a segona força més votada, amb fins a un 24,71%. També a Roquetes o Ulldecona se situaren a la tercera posició, amb un 17,79% i un 20,4%. 
Pel que fa al conjunt de comarca, a les quatre comarques ebrenques van ser la tercera força (15,25% en el cas del Baix Ebre; 16,84% en el del Montsià; 11,36% a la Ribera d’Ebre, i 14,09% en la Terra Alta).

El secretari d’organització del partit a la província de Tarragona, Fernando Pecino, afirma que Ciutadans ja està en condicions de presentar candidatura en alguns municipis ebrencs. El secretari recorda que els resultats en les últimes eleccions al Parlament van ser molt positius a la capital del Baix Ebre i altres localitats com la Sénia.

«Però encara no pensem en persones concretes. Ara estem treballant en equips. Tenim presència en dotze municipis tant en agrupacions com en grups locals», explica. «Som optimistes i la perspectiva a un any vista és bona, la tendència serà de creixement. I és que hem crescut molt en nombre de simpatitzants tant a Tortosa com en altres municipis de les Terres de l’Ebre; sobre un 60% a la província». El secretari apunta que la intenció és que en aquells municipis on actualment hi ha presència d’agrupacions i simpatitzants es presentaran llistes. 

En relació amb la situació política per la qual travessa Catalunya, Pecino afirma que no ho veuen «com una cosa dolenta» i que la formació posarà èmfasi en les problemàtiques locals «sense oblidar el nostre discurs constitucionalista». Pecino conclou que «ara és el moment en què els equips hi estem treballant».

Context polític i lluita per l’aigua

Fins a principis del 2019 no es podrà conèixer la configuració de les llistes i els noms concrets. El secretari d’organització del partit a la província de Tarragona, Fernando Pecino, afirma que el context polític també influirà a les eleccions municipals, i que en qualsevol cas en tots els municipis «hi haurà unitat de criteri i de veu, sent constitucionalistes». En relació a la lluita de l’aigua, tan important a les Terres de l’Ebre també pel que fa a les eleccions, Pecino parla de «màxim respecte» a la normativa europea. 

Comentarios
Multimedia Diari