Movem Tortosa i ERC demanen una passarel·la al pilar del pont de la Cinta

Un cop la Generalitat retiri el monument franquista de la batalla de l'Ebre

Redacció

Whatsapp
FOTO: JOAN REVILLAS

FOTO: JOAN REVILLAS

Els grups municipals de Movem Tortosa i Esquerra Republicana-Tortosa Sí presenten una moció conjunta al ple de l’Ajuntament de Tortosa per reclamar la construcció d’una passarel·la que comunique el barri de Ferreries amb el nucli històric aprofitant la pilastra del mig del riu una vegada la Generalitat retire el monument franquista de la Batalla de l’Ebre.
Els principals grups de l’oposició proposen que l’espai on està emplaçat el símbol franquista més gran de Catalunya sigui recuperat per la ciutadania i es converteixi en un eix vertebrador dels dos marges de riu com ho havia estat durant segles el pont de Barques i, posteriorment, el pont de la Cinta.
En l’exposició de motius, els dos grups municipals signants de la moció celebren l’anunci per part del govern de la Generalitat, després del treball dut a terme per la conselleria de Justícia i coincidint amb el 45è aniversari de la mort del dictador Francisco Franco, de la retirada del polèmic monument l’estiu del 2021. Amb tot, Movem Tortosa i Esquerra Republicana lamenten que aquesta decisió no s’hagi pres fins ben entrat el segle XXI, així com la deixadesa per part del govern de l’Estat i dels alcaldes i l’alcaldessa de Tortosa que han estat al capdavant dels diferents governs democràtics de la ciutat.
La moció reconeix també la tasca feta durant els darrers anys per part de la Comissió per la Retirada de la Simbologia Franquista. Així, Movem i ERC demanen que es construeixi la passarel·la buscant suports i finançament en altres administracions com l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya.
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, durant la presentació del projecte de retirada del monument, ja va demanar a l’Estat i a la Generalitat suport per fer possible una passarel·la.

Comentarios

Lea También