Clam perquè el confinament a les Terres de l’Ebre sigui regional i no comarcal

El delegat del Govern, Xavier Pallarés, ha transmès al Procicat la petició oficial feta per l’Associació d’Empresaris ebrencs

03 marzo 2021 17:06 | Actualizado a 03 marzo 2021 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Empresaris, comerciants i alcaldes de les Terres de l’Ebre insisteixen a reclamar a la Generalitat un replantejament del confinament, ara comarcal, perquè abasti tot el territori o la regió sanitària ebrenca, atenent a la realitat de la zona i a la millora de les dades de la pandèmia de Covid-19.
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reiterat la reclamació que a l’Ebre cal un confinament regional, «per la densitat de població que tenim i pel tipus de territori que som». «Tortosa som una ciutat de serveis i per tant, necessitem que la gent pugui venir aquí a comprar i a fer ús de tots aquests serveis». 
Segons remarca Roigé, des del sector comercial i de la restauració «s’han fet els deures des del principi i de forma majoritària no són els culpables que hi pugue haver un increment de casos a nivell del territori».  Així, considera que haurien de poder obrir els dissabtes i ampliar els horaris en l’àmbit de la restauració. «Aquests sectors han de poder tornar a treballar en condicions», remarca l’alcaldessa. 
L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, també reclama des de l’inici de la segona onada que la mobilitat s’emmarqui en l’àmbit de la regió sanitària. «Amb tots els respectes a les ciutats més poblades i denses, no es poden fer servir els mateixos paràmetres a Barcelona ciutat que a la comarca de la Terra Alta», ha reivindicat en declaracions a l’ACN.
Un missatge que també remarquen des de la Federació de Comerç i Serveis de Tortosa, que des de fa temps reivindica que hi pugui haver mobilitat entre les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta, per tal d’atendre de forma adequada les necessitats d’un territori dispers i poc poblat. Per la seva banda, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) porta un mes reclamant a la Generalitat que tingui en compte aquesta realitat del territori, més enllà de l’àrea metropolitana de Barcelona.  Recorden els empresaris que   les Terres de l’Ebre l’integren quatre comarques que sumen en total 179.574 habitants, «molt lluny de les densitats d’altres zones del país» i denuncien el greuge que suposa que, per exemple, s’hagi considerat una única unitat territorial i, per tant, es permeti la mobilitat entre l’Alt Urgell i Andorra. 
Representants de l’AECE es van reunir recentment amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, qui ja ha transmès ja en diverses ocasions al comitè del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) la demanda territorial ebrenca, sense que de moment hagi estat atesa. «Comprenc aquesta necessitat expressada per l’associació d’empresaris i per ajuntaments com ara el de Tortosa, l’he transmès al Procicat i esperem que el més aviat possible es pugue atendre aquesta demanda», comenta Pallarés al Diari. 
 

Comentarios
Multimedia Diari