Clementines de l’Ebre per a escolars de tot Catalunya

El programa ‘Fruita a l’escola’, per fomentar hàbits saludables, donarà enguany una bossa amb aquest producte a 254.000 alumnes

05 diciembre 2020 11:43 | Actualizado a 07 diciembre 2020 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Uns 254.000 alumnes d’infantil i primària de 1.084 centres de Catalunya marxaran aquest curs a casa amb una bossa de clementines de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una iniciativa de promoció inversa inclosa en el Programa de Fruita a les escoles, en marxa des de fa més de deu anys per fomentar el consum saludable de fruites i hortalisses entre els infants. L’objectiu és que els estudiants traslladin a les famílies no només aquests hàbits: també es tracta d’esperonar el consum de productes de proximitat. El programa, que impulsen els departaments d’Agricultura, Educació i Salut, està finançat amb més de 3 milions d’euros, la major part dels quals són fons europeus.

Per segon any consecutiu, el Programa inclou una acció promocional inversa per impulsar el consum de productes agrícoles de sectors que han de fer front a crisis cícliques o requereixen una empenta comercial. Aquest curs és el torn de les clementines de les Terres de l’Ebre.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, recordà ahir en la presentació de la iniciativa a l’escola Joan Baptista Serra d’Alcanar, que aquestes accions especials permeten donar compliment de les mesures recollides en el Pla d’acció dels cítrics consensuat amb el sector. «Donem visibilitat als cítrics mitjançant el seu consum a les escoles i, així, ajudem a incrementar-ne la presència als mercats de proximitat», ha argumenta.

Les mandarines ebrenques, però, no seran les úniques protagonistes d’aquesta iniciativa, que es desplega des de fa més de deu anys en el marc d’una estratègia de la Unió Europea per combatre la disminució del consum de fruita i hortalisses. En aquest context, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, reivindicà el paper de l’escola com a transmissora dels hàbits de salut i alimentaris. «L’escola també ha de ser de menjar: qualitat, natural i de proximitat», subratllà tot recordant que els centres són «la segona llar» dels alumnes.

Comentarios
Multimedia Diari