Comença la construcció de la plaça de les Dones a l’antic espai de Mobles Delta

El projecte permetrà dignificar una de les entrades al municipi i crear un punt de trobada per a tots els sectors de la societat

26 abril 2019 11:21 | Actualizado a 26 abril 2019 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Comença la construcció de la plaça de les Dones, un equipament obert que s’ubicarà a l’antic espai de Mobles Delta. Amb aquest projecte es pretén dignificar l’espai que esdevé una de les entrades més transitades del municipi de Deltebre, per l’avinguda Goles de l’Ebre, i que fins ara es trobava en molt mala aparença. A la vegada, s’ha apostat pel nom de ‘plaça de les Dones’ per posar en valor la figura de la dona del Delta.

L’any 2017 es va aconseguir enderrocar l’antic edifici de Mobles Delta, un espai abandonat. Va ser en aquell moment quan es va engegar un procés de participació ciutadana per a que la gent escollis el projecte que volien que es dugués a terme a la plaça que construirien en aquest espai. «Crec que aquest projecte donarà vida i bona imatge a la zona, una de les entrades principals del poble que fins ara tenia molt mal aspecte, no resultava una zona atractiva», opina una de les joves de Deltebre, Olga Valldepérez. Una opinió que es repeteix entre els ciutadans, que ja estaven cansats de la imatge en runes que va deixar l’enderroc de l’edifici.

La nova plaça de les Dones és un gran espai on hi haurà àrees de joc per als més petits, espai de jocs per a la gent gran, un espai polivalent, una àrea de bar i informació, i racons d’ombra amb tendals de colors. Tot plegat pretén ser un punt de trobada entre veïns de Deltebre. «Crec que el poble necessita una part d’oci que no s’identifiqui ni com la Cava ni com Jesús i Maria, sinó que sigui un punt neutre d’oci on ens puguem ajuntar tots», afegia Valldepérez.

El disseny d’aquesta plaça va ser el que va escollir la ciutadania l’any 2017 quan, amb un 93% dels vots, va sortir guanyadora la proposta ‘Colors del Delta’. Aquest disseny l’ha dut a terme l’arquitecte Josep Sánchez, qui ja va explicar en el seu moment que volia plasmar un sostre de núvols daurats que ombregen un espai per a poder realitzar activitats a l’aire lliure, per veure els infants jugar i per practicar esport; tot en el marc d’un entorn verd que doni protagonisme a l’edifici de la Cambra Arrossera, que es troba situat just al darrera. Cecilia Casanova, veïna del municipi, assegura que el projecte li agrada molt i que és, precisament, el que ella va votar. Valldepérez, per la seva banda, apunta que el procés de participació ciutadana fa que «ens ho sentim més nostre».

La ciutadania també mostra la seva alegria perquè sigui un espai on s’ubiquin diferents ambients. «El millor és que sigui un espai on igual puc anar jo amb els meus fills petits, com amb les amigues, o on també tinguin espai els joves o la gent gran. Crec que som un poble molt gran, que tenim moltes coses, però ens falten espais on ens puguem reunir diferents sectors de la població», expressa Maria Bonet, veïna de Deltebre. 

Homenatge a les dones

Tot i que aquest projecte es va estar gestionant ja a partir de l’any 2017, el nom de la plaça es va decidir a principis d’aquest any, en el marc de l’aplicació del Pla de Polítiques de Dones de l’Ajuntament de Deltebre. Les diferents entitats de dones del municipi es van reunir i van arribar a l’acord de donar-li aquest nom a la plaça per tal de posar en valor la figura de la dona del Delta. «Crec que el nom és una part molt destacada, perquè és important que al menys es dediquin gestos com aquests a les dones emprenedores i treballadores, del poble i del Delta», destacava Casanova. «La veu de la dona encara està molt muda, i aquestes coses són molt necessàries», afegia Bonet.

En aquesta línia, la plaça incorporarà una escultura en homenatge a la força de la dona del Delta, dissenyada per l’escultora Cristina Iglesias, la qual també ha estat acordada prèviament amb les diferents entitats de dones. 

El projecte ha suposat una inversió al voltant dels 120.000 euros i està previst que les obres finalitzin a finals de juny. 
 

Comentarios
Multimedia Diari