Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Comença l'ampliació del centre Sant Llàtzer de Tortosa per acollir l'Institut

S'inicien les obres per encabir tots els estudiants de l'Institut Cristòfol Despuig, que ja faran el pròxim curs en aquest centre
Whatsapp
L'edifici serà compartit entre l'Escola i l'Institut. Foto: Joan Revillas

L'edifici serà compartit entre l'Escola i l'Institut. Foto: Joan Revillas

La setmana passada van iniciar-se les obres d’ampliació del centre educatiu Sant Llàtzer.

Des del passat setembre en aquest edifici reben classe els alumnes de primària de l’Escola Sant Llàtzer i els de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa.

L’ampliació consisteix en la construcció de set noves aules a la planta baixa porxada de l’edifici, a l’ala orientada cap al pont Tirant lo Blanc.

Aquest setembre, la resta d’alumnes de l’institut Cristòfol Despuig, és a dir, els cursos de 3r i 4t d’ESO i batxillerat, s’incorporaran al centre. Així, les set noves aules que ara s’estan començant a construir han de permetre el trasllat complet de tot l’alumnat de l’institut des de l’edifici Betània, on fins ara han estat de manera provisional.

Tot i que es preveia l’inici de les obres per a la primavera, finalment ha sigut a l’agost quan han començat.

«Però les obres no afectaran l’activitat docent perquè estan delimitades només de cara al pont i a la planta baixa, a la zona porxada», explica el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Antoni Martí. «Totes les classes es continuaran fent al primer pis».

El pressupost per a aquesta ampliació, finançat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, és de 500.000 euros. Està previst que les obres finalitzen a finals d’any o principis del 2016.

Aquesta actuació es planteja com la solució definitiva per al tercer institut que s’havia d’ubicar al barri del Temple, just a l’altra banda del canal de l’esquerra de l’Ebre.

Durant la presentació de les obres del passat mes de març, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament ja va assegurar que les expectatives de natalitat permeten garantir un horitzó de 10 a 20 anys amb l’espai suficient per a la demanda prevista d’alumnat dels dos centres, un de primària i un de secundària.

Els directors dels dos centres, Cinta Sales i Josep Ramon Subirats van destacar en aquell moment la convivència entre l’alumnat i la bona coordinació entre els equips docents i directius. La coexistència d’escoles i instituts en un mateix edifici, si bé no freqüent, existeix en altres punts del país.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También