Comencen les Festes Majors del Perelló per Sant Antoni

La tradició i la cultura gastronòmica destaquen entre programa festiu 
molt variat

15 enero 2020 10:20 | Actualizado a 15 enero 2020 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Perelló dona avui el tret de sortida a les seues Festes Majors, que tenen lloc en honor a Sant Antoni Abat, el patró del poble. Les Festes tindran lloc fins el 19 de gener i durant els cinc dies hi ha organitzades activitats variades perquè tots els públics hi participin. A més, este any el Grup de Teatre Tracamaca Diccionari de Butxaca celebra el seu 25è aniversari¡ i ha estat el protagonista del Programa.

Com és habitual, una gran traca anunciarà l’inici de les Festes a la plaça Jaume II i per la tarda gegants, gegantons, cap grossos i la cuca del Perelló desfilaran pels carrers de la població. Per acabar la tarda, Gran Tronada de Sant Antoni amb correfocs, traca, mascletada i esclat final.

Per la nit les Pubilles i Hereus del 2020 tenen una cita especial, ja que tindrà lloc la proclamació de les Pubilles i Hereus, així com de la Pubilla i l’Hereu Majors. Per finalitzar la vetllada, Tracamaca Diccionari de Butxaca presentarà l’obra “Toc Toc”, una comèdia de Laurent Baffie, que gira al voltant dels TOCS (trastorns obsessius compulsius) que presenten els seus protagonistes.

Durant els següents dies tindran lloc el Concurs del Calmant, beguda típica del territori, i la Jornada de l’Oli Novell. Es tracta de dos esdeveniments dedicats al paladar que ja estan consolidats dins el programa de la Festa Major. De fet, duran la Jornada de l’Oli els assitents podran degustar el típic esmorzar amb botifarres i llonganissa, pa torrat, oli verge extra d’oliva de producció pròpia, allioli i el vi al més pur estil i tradició perellonenca. A més, en acabar l’esmorzar hi haurà calmant per a tots els assistents.

Una de les activitats que més destaquen de les festes és ‘Els Tres Tombs’. Cavalls, carruatges i genets recorreran els carrers del Perelló el matí del divendres i a continuació tindrà lloc la processó de Sant Antoni.

El programa es pot consultar al web www.elperello.cat.

Comentarios
Multimedia Diari