Comencen les obres del nou embarcador David Casanova Arques

DELTEBRE. S’invertiran 450.000 euros, tindrà 60 metres de llargada i permetrà donar cabuda a una quinzena d’embarcacions

09 agosto 2019 10:07 | Actualizado a 09 agosto 2019 10:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dimecres passat es van iniciar les obres de l’embarcador «David Casanova Arques», el qual s’ubicarà als baixos del pont Lo Passador i permetrà fer una passa més en la configuració de l’eix central del Delta de l’Ebre amb el propi pont, el Centre Fluvial del Delta i el proper Parc Fluvial del Delta.

L’embarcador, que té una longitud de 60 metres de llargada, permetrà donar cabuda a una quinzena d’embarcacions. L’objectiu, tal com va destacar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, és que «aquest embarcador sigui, en primer lloc, un punt de referència per a les embarcacions que naveguen pel riu Ebre i, en segon lloc, un punt de dinamització de l’economia del municipi».

L’embarcador és una més de les fases de desenvolupament de l’eix central del Delta de l’Ebre que es van iniciar en el darrer mandat. D’aquesta manera, conjuntament amb el Centre Fluvial del Delta i el propi embarcador, està previst que durant les properes setmanes s’iniciïn les obres del Parc Fluvial del Delta, donant continuïtat, d’aquesta manera, al projecte engegat en la darrera legislatura. Tot amb una inversió del voltant dels 450.000 €.

Cal recordar que el nom de l’embarcador fa homenatge a David Casanova Arques, fill del municipi de Deltebre que va perdre la vida el 20 d’agost de 2017 a riu Ebre i en el marc de les Festes Majors del municipi. Està previst que les obres finalitzin durant l’últim trimestre d’aquest any 2019. 

El preu d’execució de l’obra és de 151.163 €, tot i que al voltant de 126.000 € provenen del GAL de la Pesca «Mar de l’Ebre». La resta estaran sufragats per l’Ajuntament de Deltebre.

Lluis Soler, va explicar que «Deltebre té amb el riu Ebre el seu gran valor i actiu i, per aquest motiu, hem de concentrar esforços per obrir el municipi al nostre riu i impulsar un entorn que ha estat infrautilitzat durant mols d’anys».

Comentarios
Multimedia Diari