Comencen les obres per a la construcció de la rotonda de les Cases d’Alcanar a l’N-340

El pressupost estimat des de Foment ascendeix a 2,8 milions i les obres comprenen entre els trams de Vandellòs i l’Hospitalet fins a Alcanar, en total 60 quilòmetres de carretera

24 mayo 2019 12:22 | Actualizado a 05 junio 2019 09:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’anys demanant-ho, el Ministeri de Foment ha començat la construcció de la rotonda de les Cases d’Alcanar. Des de l’any 2015 que el consorci demana aquesta infraestructura, la qual ja va pagar aquell mateix any. «En aquell moment ja es va demanar la construcció d’un accés mitjançant rotonda a les Cases d’Alcanar» explicava Joan Roig, l’alcalde del municipi, ja que «és un dels més perillosos de l’N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre».

L’alcalde ha afirmat que respecta la posició dels alcaldes de l’N-340 que rebutgen les rotondes; però ha deixat clar que, al seu municipi, la rotonda és totalment necessària per reduir la sinistralitat i millorar la seguretat del trànsit. 

«És un dels punts negres de la nacional, hi ha hagut accidents mortals i accidents greus, la nostra responsabilitat com administració local és millorar la seguretat per a tots aquells vehicles que passen per la zona.» A més a més, Roig ha explicat que la rotonda no únicament afavorirà els ciutadans d’Alcanar i Alcanar platja i altres municipis veïns, sinó que també «a tots els turistes que venen a l’estiu». I és que no podem oblidar que és un punt molt transitat «per tots aquells que vénen a estiuejar a la zona».

Característiques de la rotonda

La rotonda es troba a l’entrador principal, davant del Restaurant Conil i farà 50 metres de diàmetre exterior. Presentará vials d’accés al municipi¡ i també a per a les empreses i les explotacions agrícoles de la vora. D’altra banda, el nou alcalde d’Alcanar també s’ha referit a les possibles solucions per mitjà i llarg termini pel que fa a la conjuntura de l’N-340. Així, abans que apostar per la construcció del tram pendent de l’autovia A-7, Roig ha apuntat que el més eficient potser seria ampliar l’autopista AP-7, un cop que estigui alliberada.

Les tretze rotondes

En total, Foment preveu que en el tram de 60 quilòmetres de carretera que va entre les Cases d’Alcanar i l’Almadrava es construeixin un total de tretze rotondes.

Les set pendents, que sobre el paper s’hauran de licitar durant aquest 2019. La primera que ha complert aquest termini és la de les Cases d’Alcanar al quilòmetre 1068,3, faltarà en aquest mateix municipi la de la cimentera situada al quilòmetre 1065,5. A més a més, també es preveu una a l’accés nord a Sant Carles de la Ràpita –quilòmetre 1.074–, la zona industrial d’Amposta –quilòmetre 1077,8– i la intersecció de l’Ampolla-Deltebre –quilòmetre 1097,9.

A banda de les «minirotondes» a l’accés de l’Ametlla de Mar –quilòmetre 1113,4– i la millora de l’accés a platges i un càmping prop de la central nuclear de Vandellòs. Algunes de les obres d’aquesta fase, són glorietes situades al lateral de la calçada central, sense ocupar-la. 

Joan Sabaté, subdelegat del govern espanyol va justificar la construcció de les rotondes com una mesura per evitar «la perillositat als accessos de les poblacions i els girs a l’esquerra» al mateix temps que funcionin com a element dissuasiu «que fa baixar la velocitat de circulció». «Poder salvar una vida humana, per sí sol ja justificaria tota l’actuaciót», va resumir.

Comentarios
Multimedia Diari