Comín anuncia el retorn de les inversions en Salut al sud de Tarragona

L'objectiu, segons el conseller, és fer "un projecte assistencial més potent, augmentar la qualitat assistencial, compartir projectes assistencials i augmentar la seva capacitat d'atenció i cura"

19 mayo 2017 16:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha assegurat en col·locar la primera pedra del nou CAP (Centre d'Atenció Primària) d'Amposta que l'acte d'avui és simbòlic perquè suposa "el retorn de les inversions" al sud de Tarragona.

Comín ha presidit l'acte de col·locació de la primera pedra d'una obra llargament demandada a la capital del Montsià, que estava paralitzada des de l'any 2010 i que entrarà en funcionament d'aquí dos anys en uns terrenys cedits per l'Ajuntament d'Amposta a la Generalitat.

El conseller ha assegurat que les obres suposen "el retorn de les inversions" per part del Departament de Salut al territori i ha recordat que encara tenen el cartell de l'any 2010, quan les obres havien de començar.

El nou centre, ha subratllat, permetrà fer un "salt de qualitat" assistencial i servirà com a símbol del nou model d'atenció primària que desenvolupa el departament, centrat en una visió comunitària.

"Hem de fer un sistema comunitari per integrar l'atenció primària en el teixit social i que es faci més prevenció i promoció de la salut", ha apuntat.

Comín també ha aprofitat la seva visita a Amposta per anunciar que el departament treballa en la implantació d'una nova xarxa hospitalària que englobarà tots els hospitals públics de les Terres de l'Ebre.

"Al Camp de Tarragona ja s'ha presentat i ara treballem en aquesta xarxa d'hospitals públics de les Terres de l'Ebre en què tots els hospitals del territori són peces clau".

L'objectiu, segons el conseller, és fer "un projecte assistencial més potent, augmentar la qualitat assistencial, compartir projectes assistencials i augmentar la seva capacitat d'atenció i cura".

Comín també ha avançat que en els pròxims mesos el departament de Salut presentarà inversions al territori, entre les quals es troba també el reivindicat Pla de Mobilitat per a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

El nou CAP d'Amposta comptarà amb una superfície construïda superior als 2.000 metres quadrats, després d'invertir uns 3,45 milions d'euros.

El futur edifici constarà de tres plantes i, entre d'altres serveis, disposarà d'àrea d'urgències i extraccions, medicina de família, pediatria, àrea de la dona i odontologia.

Comentarios
Multimedia Diari