Commoció al Montsià per la mort dels dos joves esportistes a l'N-340

Llibertat provisional per al conductor de la furgoneta, que sota els efectes de la cocaïna va envair el carril contrari i va envestir la moto

19 mayo 2017 16:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Commoció a la comarca del Montsià per la mort dels dos joves esportistes Emma G. C., de 15 anys i veïna d’Amposta, i Manel C. F., de 18 i resident a Masdenverge, quan circulaven amb una moto per la carretera N-340 i una furgoneta va envair el sentit contrari i els va envestir, el dijous passat. Amics, veïns i companys d’equip i de l’Institut de Tecnificació d’Amposta, on estudiaven tots dos, van fer ahir un sentit minut de silenci al migdia. Centenars de persones van voler mostrar el seu dolor per aquesta pèrdua a les portes del centre, on es van dipositar espelmes i flors en record seu. També es van soltar globus blancs al cel. «Emma i Manel, allà on esteu, continueu jugant a handbol, a futbol i sempre estareu en el nostre record», va llegir la directora de l’institut, Lucia Tomàs, abans d’iniciar el minut de silenci.

Els veïns de Masdenverge també es van reunir a la plaça de l’església, on fa anys que hi residia el jove tot i ser originari de Sant Carles de la Ràpita, per fer un minut de silenci i mostrar el seu sentit condol.

Emma jugava al juvenil del Club Handbol Amposta, mentre que Manel era el porter del Club de Futbol Masdenverge, a més de músic de la banda del poble. En les últimes festes majors, va ser el mosso que va acompanyar les pubilles del municipi. Dijous al migdia, circulaven tots dos en una moto en direcció a Sant Carles de la Ràpita, tot just després d’acabar les classes i haver començat les vacances de Nadal.


Suport psicològic
El Departament d’Educació ha posat a disposició de l’Institut de Tecnificació Esportiva l’atenció psicològica que necessitin els alumnes davant d’aquesta pèrdua.

Avui està previst que tinguin lloc els enterraments. El de Manel tindrà lloc a l’església de la Trinitat del seu poble natal, Sant Carles de la Ràpita, a les 12.00 hores, mentre que el d’Emma està previst a l’església del Sagrat Cor d’Amposta a les 11.00 del matí.


El conductor, en llibertat
Mentrestant, ahir el jutjat d’instrucció número 3 d’Amposta va deixar en llibertat provisional el conductor de la furgoneta que va topar frontalment amb la moto dels joves, i que dijous va donar positiu per consum de cocaïna i va ser detingut pels Mossos d’Esquadra.

Després de prendre-li declaració durant tot el matí d’aquest divendres, el jutge ha acordat la seva llibertat amb compareixences setmanals, la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país i la suspensió del permís de conduir, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia .

La causa està oberta per dos presumptes delictes d’homicidi per imprudència i un delicte contra la seguretat del trànsit, atès que el conductor, Manuel Vicente P. C., veí de Barcelona de 50 anys, conduïa sota els efectes de les drogues.

Segons els Mossos d’Esquadra, poc després de dos quarts de tres de la tarda de dijous, la furgoneta que conduïa per la carretera N-340 a l’altura del terme municipal d’Amposta va envair el sentit contrari i va col·lidir frontalment contra la motocicleta en què viatjaven els dos joves en direcció a la Ràpita.

Tot i el seu posterior trasllat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, els dos joves van acabar morint com a conseqüència de les ferides produïdes pel xoc i per l’atropellament posterior.

Comentarios
Multimedia Diari