Comprar un piano i obres a la via pública, propostes més votades als pressupostos participatius de Tortosa

En aquesta edició s'ha incrementat la participació vora un 20 per cent

17 noviembre 2021 19:30 | Actualizado a 18 noviembre 2021 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La compra d’un piano de cua professional per a l’Auditori Felip Pedrell és la proposta que ha aconseguit més vots en la cinquena edició dels pressupostos participatius de Tortosa. En total, l’Ajuntament finançarà durant el 2022 set actuacions escollides pels ciutadans en votació telemàtica, amb una inversió total de 200.000 euros. L’opció del piano, que ha comptat amb una campanya impulsada per diversos músics locals, ha comptat amb 177 vots i està valorada en 48.000 euros. A continuació s’han situat la millora de la il·luminació en diversos passos de vianants, amb una inversió de 64.000 euros, seguida de la millora de l’accessibilitat a 50 passos de vianants de Sant Llàtzer, amb un cost de 47.000 euros. La dotació pressupostària prevista encara ha fet possible que entren dos actuacions més: la instal·lació de cartells informatius sobre la circulació de bicicletes i patinets elèctrics pels carrers de vianants, amb un pressupost de 2.500 euros, i la instal·lació de dos senyals lumíniques pedagògiques de recordatori de velocitat al passeig de Ribera, amb un import de 5.000 euros.

Als Reguers l’opció majoritària ha sigut la millora del passeig de la vora del barranc de la Vall Cervera, amb un import de 15.000 euros, mentre que a Vinallop, l’actuació més votada ha sigut l’adquisició de màquines, material d’exercitació i aparells audiovisuals per al casal, també amb un valor de 15.000 euros.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i la tinent d’alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han destacat l’increment de participació en l’edició d’aquest any, de vora un 20 per cent (s’han emès un total de 1.232 vots).

És el segon any consecutiu que la votació dels pressupostos participatius s’ha fet només per via telemàtica, per efecte de les mesures de prevenció de la pandèmia. Es preveu que la pròxima edició ja es pugue celebrar en un model mixt de vot telemàtic i presencial, en urnes.

Comentarios
Multimedia Diari