Concentració a Gandesa contra les macroinstal·lacions de renovables

S’organitzen diverses mobilitzacions a tota la demarcació per demanar la derogació del Decret Llei 16/2019

07 mayo 2021 09:01 | Actualizado a 07 mayo 2021 09:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest cap de setmana diverses entitats ecologistes i associacions civils es mobilitzaran contra les macroinstal·lacions d’energies renovables al territori català.

A les Terres de l’Ebre la concentració tindrà lloc a Gandesa aquest diumenge a les 11 hores. El punt de trobada és l’estació d’autobusos i tot seguit s’anirà cap a la plaça de l’Ajuntament, on s’hi faran els parlaments. Organitzen l’acte les entitats Terra Alta Viva, Trenquem l’Ametlló, GEPEC-EdC, Salvem lo Montsià, STOP Vandellòs II, FAAV (Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns) i Vipte (Voluntaris i Participació de les Terres de l’Ebre), amb el suport d’AMEVESABA (Associació Mediambiental de Veïns de Santa Bàrbara) i Defensem Fullola.
 Les entitats esmentades es mobilitzen per demanar la derogació del Decret Llei 16/2019 així com la moratòria a la tramitació de nous projectes eòlics i fotovoltaics. 

Les protestes a la resta del territori català estan coordinades per la Xarxa per la Sobirania Energètica i la Xarxa d’Entitats Catalanes per una Transició Energètica Justa, i es duran a terme també aquest cap de setmana al Camp de Tarragona, el Pallars Jussà, Ponent, la Catalunya Central i el Penedès. 

Sota el lema «El territori diu Prou» la protesta arriba després de la concentració que, el cap de setmana passat, va aplegar 52 col·lectius ecologistes a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

A Reus també hi haurà una concentració aquest diumenge a les 12 hores, a la Plaça Prim. Organitza GEPEC-EdC i Unió de Pagesos, amb el suport de la Plataforma Territori Sostenible del Camp i  Xarxa Sud.

També al Priorat està prevista una concentració a les 18 hores al Camp de Futbol Vell de Falset. Organitzen l’acte diverses administracions locals, empreses, organitzacions i entitats de la societat civil de la comarca del Priorat.

Comentarios
Multimedia Diari