Concentració ciutadana a la plaça del Mercat de Tortosa

S'han manifestat mig miler de persones a la plaça del Mercat de Tortosa en motiu de la Vaga General

21 febrero 2019 12:31 | Actualizado a 26 febrero 2019 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dijous al migdia, s'han manifestat mig miler de persones a la plaça del Mercat de Tortosa en el marc d'acció que s'estàn celebrant pel 21F. 

Recordem que aquesta vaga ha estat convocada per la Intersindical-CSC i compta amb el suport de més d'una cinquantena d'organitzacions sindicals, socials i polítiques. Entre les organitzacions de treballadors hi ha la Ustec, Unió de Pagesos, CGT Ensenyament, CAU-UB (Col·lectius Assemblearis d'Universitats), CATAC-CTS (Coordinadora de Treballadors i Treballadores de la Sanitat) CGT Ensenyament, la Federació d'Estalvi de Catalunya, la Federació de Treballadors de Catalunya o el Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya.

Entre les organitzacions socials i polítiques destaquen Òmnium, ANC, AMI, SEPC, Universitats per la República, el Consell per la República, l'Associació d'Estudiants Progressistes, la FNEC o la Plataforma 3-O. A més, també compta amb el suport dels partits sobiranistes. 

 

Els discursos dels activistes han destacat la gran capacitat d'organització del poble català: «Quan mos organitzem ho fem. Som un poble organitzat i com la repressió ha continuat nosaltres ens hem tornat a organitzar», destacava una de les portaveus. També s'ha repetit el lema de: «Volem votar per defensa la República, cal recordar els valors de l'1O». I altres frases cèlebres com la de Victor Hugo: «Quan la dictadura és un fet la revolució és un dret». A banda de citar altres pensadors memorables com Hannah Arendt o  Baudelaire.

A més a més s'ha valorat un fet molt significatiu per  Tortosa com és el tancament del Mercat, tot un símbol de la ciutat. 

Comentarios
Multimedia Diari