Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Concentració ciutadana a la plaça del Mercat de Tortosa

S'han manifestat mig miler de persones a la plaça del Mercat de Tortosa en motiu de la Vaga General

Diari de Tarragona

Whatsapp
Concentració del 21 de febrer a la plaça del Mercat

Concentració del 21 de febrer a la plaça del Mercat

Aquest dijous al migdia, s'han manifestat mig miler de persones a la plaça del Mercat de Tortosa en el marc d'acció que s'estàn celebrant pel 21F. 

Recordem que aquesta vaga ha estat convocada per la Intersindical-CSC i compta amb el suport de més d'una cinquantena d'organitzacions sindicals, socials i polítiques. Entre les organitzacions de treballadors hi ha la Ustec, Unió de Pagesos, CGT Ensenyament, CAU-UB (Col·lectius Assemblearis d'Universitats), CATAC-CTS (Coordinadora de Treballadors i Treballadores de la Sanitat) CGT Ensenyament, la Federació d'Estalvi de Catalunya, la Federació de Treballadors de Catalunya o el Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya.

Entre les organitzacions socials i polítiques destaquen Òmnium, ANC, AMI, SEPC, Universitats per la República, el Consell per la República, l'Associació d'Estudiants Progressistes, la FNEC o la Plataforma 3-O. A més, també compta amb el suport dels partits sobiranistes. 

Els discursos dels activistes han destacat la gran capacitat d'organització del poble català: «Quan mos organitzem ho fem. Som un poble organitzat i com la repressió ha continuat nosaltres ens hem tornat a organitzar», destacava una de les portaveus. També s'ha repetit el lema de: «Volem votar per defensa la República, cal recordar els valors de l'1O». I altres frases cèlebres com la de Victor Hugo: «Quan la dictadura és un fet la revolució és un dret». A banda de citar altres pensadors memorables com Hannah Arendt o  Baudelaire.

A més a més s'ha valorat un fet molt significatiu per  Tortosa com és el tancament del Mercat, tot un símbol de la ciutat. 

Comentarios