Condemnat a dos anys de presó per cometre una estrebada a Santa Bàrbara

L’acusat, que és reincident, va agafar la bossa a una dona al cèntric carrer Major. La víctima va patir lesions

17 enero 2021 17:00 | Actualizado a 18 enero 2021 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos anys de presó per un delicte de robatori amb violència –amb l’agreujant de reincidència i l’atenuant de drogoaddicció– i multa de 90 euros per un delicte lleu de lesions. És la pena que el Jutjat del Penal 2 de Tortosa ha imposat a un home per haver comès una estrebada, decisió que ara ha estat confirmada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, que ha rebutjat el recurs d’apel·lació presentat per l’advocat defensor.

El robatori va tenir lloc cap a dos quarts de quatre de la tarda del 6 de març de l’any passat al carrer Major de Santa Bàrbara. L’ara condemnat es va dirigir cap a una dona i quan estava a la seva alçada li va tirar fort de la bossa que portava. La víctima, en notar-ho, la va agafar fort perquè no li prenguessin, caient ella al terra. L’acusat, lluny de fugir, va continuar amb la seva acció fins que va aconseguir el botí.
Dins la bossa havia un telèfon mòbil, una cartera amb 40 euros, documentació personal diversa i dos tupers, amb menjar la seu interior. Tot va poder ser recuperar i lliurar a la seva propietària menys els diners en efectiu.

L’acusat ja havia estat condemnat el 9 de desembre de 2017 pel Jutjat del Penal 26 de Barcelona per dos delictes de robatori amb violència, un de lesions i un altre lleu de lesions.

En el seu recurs d’apel·lació, el processat deia que la condemna es va basar només en la declaració de la víctima i que la resta de testimonis no van veure els fets. Els magistrats de l’Audiència Provincial recorden que la víctima va explicar com en sortir del restaurant amb el seu marit, ella es va quedar esperant-lo que portés el cotxe, es va apropar un jove i que el va veure bé, tot i que portava caputxa.

Comentarios
Multimedia Diari