Condemnat a portar un geolocalitzador perquè no s’apropi de nou a l’exparella

L’home es va saltar tres vegades una ordre d’allunyament i va agredir la dona. L’Audiència li ha imposat dos anys i set mesos de preśo

28 febrero 2021 09:30 | Actualizado a 28 febrero 2021 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un veí de Sant Carles de la Ràpita que es va saltar una ordre d’allunyament respecte l’exparella ha estat condemnat per l’Audiència Provincial de Tarragona a un any i vuit mesos i mig de presó per amenaçar i maltractar la dona. I perquè no es torni a saltar la mesura cautelar haurà de portar durant quatre anys i deu mesos un dispositiu tècnic de geolocalització (una turmellera). Així es recull a la sentència de la Secció Quarta, que també li imposa una ordre d’allunyament durant quatre anys i deu mesos, així com indemnitzar la víctima amb 4.000 euros. En canvi, els magistrats l’absolen d’un delicte de robatori amb violència.

El setembre de 2018, l’acusat i la denunciant van iniciar una relació de parella. Convivien en un habitatge de Sant Carles de la Ràpita. A principis de desembre, tres mesos després d’iniciar la relació sentimental, aquesta es va trencar arrel d’una agressió a la dona. L’autor fou condemnat per un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar i un de maltractament. La pena incloïa una ordre d’allunyament per la qual l’home no podia apropar-se durant dos anys a la denunciant.

A les 4 de la matinada del 25 de febrer de 2019, l’home va anar a l’habitatge on residia la dona. Va insistir en parlar amb ella amb el propòsit que li deixés quedar-se a casa. Ella va baixar al carrer a parlar. Però com es va negar a les pretensions d’ell, aquest la va insultar i li va dir que «si no estàs amb mi et faré mal».

A la terrassa

Aquell mateix dia però al migdia, la dona estava a la terrassa d’un bar situat davant de casa seva. Va passar l’acusat amb el seu vehicle i, en veure-la, va aparcar, va baixar i es va apropar a la taula. Es va asseure i va començar una nova discussió entre els dos. Ella va marxar, però s’adonà que el processat l’estava seguint. Ella es va girar i va rebre una bufetada a la cara, caient al terra el mòbil i les claus, que l’home va agafar i s’ho va guardar.

L’agressor va marxar, mentre la l’exparella el seguia perquè li donés els efectes. Com que ell s’hi negava, la dona va donar un cop de peu al retrovisor del cotxe, que es trencà. Ell va pujar al cotxe i la dona es va posar davant, perquè no marxés amb el mòbil i les claus d’ella. Seguidament, aquesta es va pujar damunt el capó, agafant-se amb les mans on està el parabrisa.

L’home va arrancar i va conduir uns 70 metres així, a una velocitat entre 20 i 30 km/h. Frenava i accelerava sovint mentre girava el volant. D’aquesta manera va aconseguir que la dona es deixés anar del capó, marxant del lloc sense tornar-li per pertinences.

La versió del processat

L’home va negar durant el judici haver anat a casa de l’exparella. Sobre la seva trobava amb la dona a la terrada d’un bar aquell mateix dia, va apuntar que ambdós havien quedat prèviament per telèfon perquè ell li havia de lliurar un mòbil. Va negar haver-li donat una bufetada a la cara, i va dir que tampoc li va prendre les claus i el telèfon. I que l’episodi del cotxe, després que ella es caigués del vehicle, va veure que no li havia passat res i va marxar.

Comentarios
Multimedia Diari