Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Condemnat per haver pescat dos quilos i mig de dàtils al Perelló

Els agents rurals el van enxampar fa mig any en plena acció amb un martell i unes tenalles, agafant aquest mol·lusc protegit

Àngel Juanpere

Whatsapp
Material decomissat durant la intervenció dels agents. Foto: Agents Rurals

Material decomissat durant la intervenció dels agents. Foto: Agents Rurals

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Tortosa ha condemnat al pagament d’una multa de 720 euros per a un ciutadà espanyol que va ser enxampat pels agents rurals pescant dàtils, un mol·lusc protegit per la legislació nacional i comunitària. L’home estava acusat d’un delicte contra la fauna i es va conformar amb la pena que li demana la fiscal del cas. Durant dos anys no podrà caçar ni pescar, i es decomissen els estris i el mol·lusc.

Els fets es remunten a les deu del matí del 30 de desembre de l’any passat. L’acusat estava pescant al paratge conegut com a Cala Morros, al terme municipal del Perelló. Va ser sorprès pels agents rurals quan recol·lectava dàtils de mar (Lithophaga lithophaga), en concret dos quilos i mig. Utilitzava com a estris un martell i unes tenalles.

Aquest mol·lusc està protegit per la normativa nacional i comunitària, en concret per un reial decret i pel Conveni de Berna sobre espècies en perill o amenaçades.

Temas

Comentarios

Lea También