Condemnat per haver pescat dos quilos i mig de dàtils al Perelló

Els agents rurals el van enxampar fa mig any en plena acció amb un martell i unes tenalles, agafant aquest mol·lusc protegit

03 agosto 2017 09:41 | Actualizado a 14 noviembre 2017 13:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Tortosa ha condemnat al pagament d’una multa de 720 euros per a un ciutadà espanyol que va ser enxampat pels agents rurals pescant dàtils, un mol·lusc protegit per la legislació nacional i comunitària. L’home estava acusat d’un delicte contra la fauna i es va conformar amb la pena que li demana la fiscal del cas. Durant dos anys no podrà caçar ni pescar, i es decomissen els estris i el mol·lusc.

Els fets es remunten a les deu del matí del 30 de desembre de l’any passat. L’acusat estava pescant al paratge conegut com a Cala Morros, al terme municipal del Perelló. Va ser sorprès pels agents rurals quan recol·lectava dàtils de mar (Lithophaga lithophaga), en concret dos quilos i mig. Utilitzava com a estris un martell i unes tenalles.

Aquest mol·lusc està protegit per la normativa nacional i comunitària, en concret per un reial decret i pel Conveni de Berna sobre espècies en perill o amenaçades.

Comentarios
Multimedia Diari