Condemnats pel segrest frustrat d’una nena a la Ràpita

L’Audiència Provincial els ha sentenciat a tres anys i vuit mesos de presó per detenció il·legal i tinença d’armes

05 octubre 2019 10:44 | Actualizado a 08 octubre 2019 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos homes que el 2018 van intentar segrestar a Sant Carles de la Ràpita una nena de vuit anys quan anava cap el col·legi amb la seva mare han estat condemnats a quasi quatre anys de presó. Però no ingressaran en un centre penitenciari ja que es deixa en suspens la pena si no tornen a delinquir durant els propers quatre anys. En aquest període no es poden comunicar ni s’apropar a menys de 500 metres de la menor i pagar 1.080 euros de multa. 

La sentència de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona recull que els fets van passar al voltant de les 8.50 hores del 7 de novembre de l’any passat. Els dos processats són un ciutadà espanyol i un romanès. Ambdós van anar cap on es trobava la menor, que es dirigia al Col·legi Carles III amb la seva mare.

A l’alçada del número 23 del carrer Mestre Fargas, el ciutadà espanyol va sortir del seient del copilot del vehicle Citroën Xsara i va agafar la menor fent servir la força per introduir-la en el cotxe. Però no ho va aconseguir perquè s’hi va interposar una tercera persona que passava per allí, abraonant-se sobre el delinqüent. Això va evitar que pogués introduir la menor en el vehicle.

L’altre acusat sortí del seient del conductor i va agafar la mare de la nena perquè deixés d’oferir resistència i portar a terme el segrest de la menor. En aquest moment es van apropar al lloc una tercera persona i agents de la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita. Davant d’aquesta situació, els acusats es van introduir en el turisme i van iniciar la fugida, sent perseguits per un dels agents, que no els va perdre de vista fins que van ser interceptats i detinguts.

Els agents van registrar el vehicle. Sota la manta del maleter van trobar una pistola de 9 mm., que presentava la numeració esborrada i amb el precinte de seguretat desactivat. Els processats no tenien permís per portar armes. 

La menor va patir lesions, però la seva mare va manifestar la voluntat que la nena no fos visitada pel metge forense i va renunciar a demanar una indemnització.

L’Audiència Provincial ha imposat als dos processats un any i vuit mesos de presó per un delicte de temptativa de detenció il·legal i dos per tinença il·lícita d’armes.

Comentarios
Multimedia Diari