Conflicte a la protectora Arca pel futur dels gossos

La gestió de la protectora pot passar a Lo Corralet de Vinaròs, que està sent investigada per suposat maltractament animal

30 septiembre 2017 08:52 | Actualizado a 01 octubre 2017 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les xarxes socials bullien dijous a la nit amb un comunicat de la Protectora de gossos i gats Arca de Tortosa. Segons el comunicat, el concurs públic de la gestió de la protectora d’animals passaria a l’empresa El Corralet, de Vinaròs, en fer una millor oferta econòmica. El que més commoció va causar entre la ciutadania a les xarxes socials va ser la possibilitat que si la gestió de la protectora passa a ser d’una empresa de fora de Catalunya es puguen sacrificar els animals, ja que a Catalunya existeix la llei que prohibeix el sacrifici, però no a la Comunitat Valenciana. A més a més, l’empresa de Vinaròs està sent investigada per suposat maltractament animal.

Arca fins i tot ha posat en marxa una recollida de signatures a través de la Plataforma Change.org per evitar que la gestió de la protectora caigue en aquestes mans i avui al matí celebraran una reunió a la mateixa protectora per decidir quina acció porten a terme contra aquesta situació.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que «és fals que s’hagin de traure els gossos de la protectora de forma immediata i que s’hagi de firmar el contracte ja». Bel ha assegurat que encara hi ha temps i que havia quedat amb les responsables de la protectora de mantenir una reunió la setmana vinent. 

«Si en una licitació pública hi ha una empresa que no compleix la normativa s’ha de presentar un recurs. Amb la protectora Arca vam quedar que així ho farien i que després parlaríem. I fins ara no han presentat cap recurs. No vull crear cap polèmica perquè sé que hi ha gent molt ben intencionada. El que demano és màxima transparència i explicacions clares la setmana que ve», ha comunicat Bel, tot apuntant precisament que també «convé recordar qui impulsa la protectora a Tortosa, qui va adjudicar l’anterior contracte i amb quin import».

L’alcalde ha insistit que si hi ha una entitat que ha concorregut que no compleix la legislació s’ha de presentar un recurs, «ja que és així com funciona l’Administració». «Vam quedar dimarts que presentarien el recurs i ara ens trobem amb aquests comunicats a les xarxes socials», ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari